Sjelden «sisteplass» for ligalederen

Premier League-runden pågår fremdeles, men tallene til de røde forteller hvor langt unna de tre poengene var i gårsdagens kamp.

1. mar 2020 kl 15.20 Kenneth Baraas

Det var tydelig tidlig i kampen på Vicarage Road at det var noe som ikke stemte. Tenningsnivået var ikke der det skulle være, og det lugget kraftig i det offensive spillet. Watford yppet seg inne på Liverpools banehalvdel, men det var først i den andre omgangen at forskjellene i dagsform skulle vise seg for alvor. 

Uvante scener 

Gjennom 90 minutter maktet Liverpool å løsne av ett skudd som traff innenfor stengene, det var Andy Robertson som ga Ben Foster en enkel oppgave i Watford-buret. Adam Lallana traff stolpen med et langskudd, men ballen så aldri ut til å kunne snike seg inn. Ett skudd på mål er foreløpig det svakeste i denne runden, sammen med Burnley. Til sammenligning maktet Brighton å treffe mål åtte ganger mot Crystal Palace. 

Jürgen Klopps mannskap mestret ikke å skape de store sjansene, og står oppført med færrest målforsøk denne runden - syv i tallet. Watford kunne skilte med det dobbelte, mens rundens foreløpig «beste» lag, Brighton, hadde 23. Noe som også understrekes med mangelen på store sjanser, der de rødkledde står oppført med null. I andre enden av skalaen er Liverpools overmenn med seks. 

SLET I DUELLSPILLET: Dejan Lovren & co. fikk det vanskelig mot Troy Deeneys muskler og Ismaila Sarrs hurtighet.

SLET I DUELLSPILLET: Dejan Lovren & co. fikk det vanskelig mot Troy Deeneys muskler og Ismaila Sarrs hurtighet.

Det sviktet i begge ender av banen, og kollektivet må ta ansvaret for utfallet i den 28. runden av Premier League. 0,28 i «expected goals» er ikke hverdagskost for den soleklare ligalederen, svakest i ligaen denne runden, og forsvaret fikk heller ingen enkel jobb med Watfords 2,41. 

Oppgjøret mot Nigel Pearson & co. er noe som kan glemmes raskt, og noteres ned som en glipp i en ellers fantastisk sesong. Forhåpentligvis gir det Anfield-klubben en vekker før en drøy uke fylt av både FA-cup, Premier League og Champions League. 

Kilder: Opta Sports

Har du innspill til journalisten?
[email protected]