Ny direktørjobb for Comolli

Mannen som kjøpte blant andre Suárez, Carroll og Henderson presenteres snart i Fenerbahçe.

5. jun 2018 kl 12.22 Marius Rabben

Tyrkiske og franske medier melder at Liverpools tidligere fotballstrategiske direktør Damien Comolli (45) blir sportsdirektør i Fenerbahçe om kort tid.

Dermed blir det franskmannens første store fotballjobb siden perioden hos de røde fra november 2010 til april 2012.

– Ble fortalt at jeg sløste penger

Med bred erfaring som speider på toppnivå fikk Comolli hovedansvaret for rekrutteringen, og klubben signerte Luis Suárez (£22,8m) og Andy Carroll (£35m) i hans første overgangsvindu – samme vindu som Fernando Torres dro til Chelsea.

Carroll-kjøpet, som på den tiden var Liverpools dyreste signering noen gang, ble fulgt opp med store overganger som Jordan Henderson (£16m) og Stewart Downing (£20m) til sommeren, sammen med navn som Charlie Adam (£9m), Sebastián Coates (£7m), José Enrique (£6m) og Craig Bellamy (gratis).

Kjøpet av blant andre Henderson måtte tåle mye kritikk i begynnelsen, og den signeringen var «en av hovedgrunnene» til at Comolli fikk sparken i april 2012, ifølge seg selv.

BLE KRITISERT:
BLE KRITISERT:  Både Comolli og Henderson måtte tåle kritikk etter overgangen fra Sunderland i 2011. Comolli sier han fra starten av var overbevist om at Hendo ville bli kaptein.

– Dagen jeg ble sparket ble jeg fortalt at kjøpet av Jordan Henderson var en stor tabbe og at jeg sløste penger på ham, sa franskmannen i et intervju i oktober 2016.

Samme dag som intervjuet ble sluppet, skulle Henderson lede England som kaptein.

– Alle har rett til sin egen mening, men jeg mener vi betalte den riktige prisen for ham, la Comolli til.

– Han var en ung engelsk spiller og vi visste at britiske spillere var overpriset. Vi var mer enn glade for å betale den prisen, fordi vi trodde han vil bli en enestående spiller. Jeg sa det aldri høyt, men jeg var overbevist om at han ville bli den fremtidige kapteinen. Folk sier det er lett å si nå, men jeg var overbevist.

Hadde Coutinho på radaren

Sju år senere er kaptein Henderson den eneste av «Comolli-signeringene» som er igjen i klubben. Suárez er spilleren som har gitt klubben markant høyest profitt etter salget til Barcelona for 75 millioner pund i 2014.

I 2017 fortalte Comolli også at Philippe Coutinho sto høyt på blokka allerede under tiden hans på Merseyside, etter anbefaling fra Rafa Benítez da manageren og Coutinho var i Inter i 2012.

Comolli skal umiddelbart ha sendt et speiderteam til Italia for å følge Coutinho tettere, og de returnerte med «ekstremt positive rapporter». Derfor gjorde franskmannen ham til «klubbens hovedprioritet» ettersom eierne hadde satt en takhøyde på ti millioner euro per spiller og krevd at de måtte være undre 21 år, etter de relativt dyre signeringene året i forveien.

TROFÉ:
TROFÉ:  John W. Henry, Ian Ayre, Tom Werner og Comolli i garderoben etter ligacuptrifumen i 2012. Et par måneder senere ble sistnevnte sparket.

– Det var fordi vi var på jakt etter en kantspiller for å erstatte Dirk Kuyt. Men han (Coutinho) var ikke tilgjengelig ettersom de skulle sende ham på utlån til Espanyol.

– Vi visste ikke engang at han var så god. Det var vanskelig å se ham i aksjon fordi han ikke fikk spille i Inter. Vi kjente til ham, vi visste han var god, men det var Rafa som sa at han kommer til å bli en verdensklassespiller. Når en som Rafa sier noe om en slik spiller, så hører man etter, sa Comolli.

– Rekrutteringssjefen sa at han var den beste vi kunne få tak i. Men jeg ble sparket, og så ble Kenny (Dalglish) sparket.

Spol frem til sommeren 2018, og Comolli får muligheten igjen. Ifølge turkish-football er 45-åringen en del av Fenerbahçes nye plan med endringer i ledelsen. Han blir sportsdirektør, og klubben er også på jakt etter ny manager.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]