– Liverpool frustrerer oss ikke

Kevin De Bruyne applauderer ligalederens sesong.

1. mar 2020 kl 17.42 Kenneth Baraas

Ligasesongen har ikke blitt så jevn som spådommene tilsa før sesongen. Til tross for Liverpools tap mot Watford, er luken fremdeles på hele 22 poeng ned til Manchester City. 

– Vi presterer bra, men vi taper for mange poeng. Det føles litt som den første sesongen under Pep, da vi spilte god fotball, men gjorde for mange feil, sier De Bruyne til Sky Sports

– Det er kamper der vi tror at vi har full kontroll, og så gir vi det vekk i de siste 5-10 minuttene. Vi har gitt det bort for ofte, og hvert poeng teller så mye når Liverpool nesten ikke avgir poeng. Hvert eneste poeng som mistes, er ett poeng for mye. 

Ironisk nok avga Liverpool poeng i gårsdagens kamp, for første gang siden Manchester United-kampen i oktober, men det må noe ekstraordinært til om de lyseblå skal ta igjen Anfield-klubben.

Fortjener å vinne

De Bruyne har vært med å vinne ligaen de to siste sesongene, og vet godt hva som kreves for å gå helt til topps i Premier League.  

– Selv om vi hadde gjort det bedre, så tror jeg med måten Liverpool presterer på denne sesongen og vinner nesten alt, at de fortjener å vinne og bli mestere igjen, sier belgieren videre. 

– Det er ikke noe frustrasjon hos oss når det gjelder Liverpool, fordi man må bare applaudere for det de gjør. Det er det samme med hva vi gjorde i de to forrige sesongene. Hvis man har så mange poeng, og vinner så mange kamper, så er det ikke mye de andre lagene kan gjøre - og jeg vet at de vil kontrollere selv hva som skjer i resten av sesongen. 

– Den eneste frustrasjonen vi har hatt, er at vi gjør for mange feil, og det har ingenting med Liverpool å gjøre. Det går mer på at ligaen hadde vært jevnere om vi ikke hadde gjort disse feilene. Vi aksepterer situasjonen, fordi vi vet hvor hardt man må jobbe for å være så gode. Det er veldig mye respekt mellom lagene (Liverpool og City). Hvis de vinner ligaen på denne måten, så er det bare slik det er, sier en reflektert City-spiller. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]