Carroll forteller hvordan han opplevde rekordovergangen til Liverpool

Andy Carroll ble Liverpools dyreste spiller gjennom tidene da han signerte i 2011. På det tidspunktet visste han lite av hva som ventet han.

19. aug 2019 kl 20.46 Hans Christian Boge-Fredriksen

Samme dag som Fernando Torres ble solgt for 50 millioner pund til Chelsea, ble Carroll hentet for 35 millioner pund fra Newcastle.

Nå innrømmer den høyreiste spissen at han ikke visste mye om sine kommende lagkamerater før overgangen drøyt åtte år siden.

– Sist jeg var her (i Newcastle), ville jeg dratt hjem, køddet med kameratene mine, spilt fotball, gått ut. Hva som helst, men jeg så aldri på fotball, jeg kjente aldri noen spillere, sier Carroll til Newcastle sin hjemmeside.

– Da jeg var i helikopteret ned til Liverpool tenkte jeg «Jeg kjenner Stevie G, jeg kjenner Carragher … hvem andre?» Agenten min på den tiden måtte fortelle meg, så gikk jeg på Google og fant ut laget.

– Det er dårlig siden det er Liverpool-spillere, men det er ikke respektløst – jeg ser bokstavelig talt ikke på fotball, så jeg vet ikke.

– Det var galskap

Overgangen til Carroll på deadline-day vinteren 2011 kom nok overraskende på noen, men kanskje ikke like overraskende som på hovedpersonen selv.

– Det var galskap. Jeg var i gymmen på en sykkel og jobbet litt så kom det på Sky Sport News – 20 millioner avslått, 25 millioner avslått, 30 millioner avslått, sier Carroll.

– Alle kom og sa «hva skjer?», og jeg svarte «jeg skal ingen steder, jeg har fått en ny kontrakt her».

– Og så plutselig ble jeg sendt til sjefen. Neste ting jeg vet er at jeg satt på helikopteret til Liverpool.

Carroll forteller også hva som skjedde med sin nyinnkjøpte katt så ble etterlatt i Nord-England.

– Jeg var fornøyd, hadde akkurat signert en ny avtale, og så gått. Jeg hadde akkurat kjøpt et hus, jeg hadde kjøpt en katt. Den var i huset, og jeg dro aldri tilbake til huset – jeg dro i helikopteret og broren min måtte ta katten!

I sommer signerte Carroll igjen for Newcastle, og skal begynne å skrive nok et kapittel i karrieren sin.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]