Steve Bruce har flere bekymringer før lørdagens kamp

Andy Carroll er i trening igjen, men er ikke aktuell mot gamleklubben.

11. sep 2019 kl 15.02 Arild Skjæveland

Lørdag kl. 13.30 tar Liverpool imot Newcastle på Anfield. Steve Bruce overtok managerjobben på St. James’ Park etter Rafael Benítez i sommer, og ligger på en foreløpig 14. plass i Premier League.

Laget startet med to tap, men kom så med en av sesongens hittil største overraskelser da de slo Tottenham 1-0 på bortebane. I forrige serierunde ble det uavgjort hjemme mot Watford.

Bruce må klare seg uten en rekke spillere på Anfield.

Allan Saint-Maximin fikk en hamstringskade før landslagspausen, og selv om han har vist fremgang kommer ikke til å bli spilleklar. Dwight Gayle har gjort livet surt for Liverpool tidligere i karrieren, men leggskaden holder ham fortsatt ute.

– Dwight er en stor skuffelse for meg, for jeg har nå vært her i sju-åtte uker, men skaden hans har ikke blitt bedre. Det er en stor bekymring for oss, sier Bruce til Evening Chronicle.

– Saint-Maximin gjør restitusjonsarbeid, og er ute på gresset. Jeg tror vi må bygge opp igjen den fysiske formen før vi behandler hamstringen, så det er litt usikkerhet rundt ham for øyeblikket, for han har ikke hatt en skikkelig pre-season. På grunn av tilbakefallene han har hatt, og skadene, har vi ikke fått ham opp på det fysiske nivået jeg tror han trenger, sier han.

Carroll trener igjen

Liverpools tidligere rekordkjøp Andy Carroll er nå tilbake i Newcastle. Han har ikke spilt kamp siden februar, og ble ankeloperert tidligere i år.

Tirsdag trente han sammen med lagkameratene for første gang - men deltok bare i deler av treningsøkten.

– De tre store vi snakker om, Dwight, Andy Carroll og Saint-Maximin, det er tre det blir viktig å få friske. Jeg kan ikke se for meg at noen av dem vil være tilgjengelig i helgen mot Liverpool, men to av dem viser fremgang, sier Bruce til lokalavisen.

– Med Andy må vi være tålmodige. For første gang var han sammen med gruppen til en viss grad. Han tok del i halve økten, uten kroppskontakt, men det er fint å se ham sparke en ball igjen. Jeg visste at det kun ville være aktuelt mot slutten av måneden eller midtveis i neste måned egentlig, sier han om Carroll.

Matt Ritchie har en ankelskade, og er ute til helgen, selv om han ser ut til å være tilbake raskere enn først antatt. Florian Lejuene og DeAndre Yedlin er på vei tilbake fra langtidsskader, og blir heller ikke vurdert.

Liverpool - Newcastle spilles lørdag kl. 13.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]