League Two-klubber vil avbryte sesongenTallet på kamper som skal spilles i England kan bli redusert kraftig

Det skal være videomøte på tirsdag.

20. apr 2020 kl 14.19 Arild Skjæveland

De europeiske toppligaene har som mål at de skal ferdigspille denne sesongen før neste sesong blir tema. Langt nedover i divisjonene har sesongene allerede blitt avbrutt - men planen er i skrivende stund at også Championship, League One, League Two og National League.

Det gjenstår 92 kamper i Premier League, 113 i Championship, 111 i League One, 117 i League Two og 108 i National League. Totalt 541 kamper som skal spilles, forhåpentligvis på 56 dager i sommer, ifølge The Guardian.

Nå kan det tallet bli kraftig redusert.

Kan bli avstemning på tirsdag

Daily Mail rapporterer at de 24 League Two-klubbene nå har planlagt et videomøte på tirsdag. Klubbene på det 4. nivået i England skal diskutere mulighetene for å få sesongen ferdigspilt - men nå er det en stor del av klubbene som bare ønsker sesongen avbrutt her og nå.

Koronaviruset har ført til at klubbene sliter økonomisk - og spesielt ille er det for klubbene nedover i divisjonene, der de er mer avhengig av publikumsinntekter enn TV og sponsorer.

Rick Parry, Liverpools tidligere daglige leder, er nå sjef for EFL. I forrige uke skrev han et brev der han skrev at alle kampene skulle streames. 

Ifølge Daily Mail kan det gå mot en avstemning, der kansellering av sesongen er et alternativ for League Two.

Langt færre kamper

Crewe Alexandra, Swindon Town og Plymouth Argyle ligger på direkte opprykk fra League Two. Exeter City, Cheltenham Town, Colchester United og Northampton Town er på playoff-plass.

Klubbene har fortsatt store utgifter til spillerlønninger, og noen styreformenn i League Two-klubber skal frykte at de ikke vil ha råd til å fortsette sesongen. Hundrevis av spillere er på korttidskontrakter som utløper 30. juni, og det er store økonomiske problemer.

Dersom League Two og National League, som er nivå fem, skal avbryte sine sesonger, betyr det at det er 316 kamper som skal spilles denne sommeren, heller enn 541. Det anslås at det må ca 250 personer til for å arrangere en Premier League-kamp. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]