Grunnen til at Trent bruker nummer 66 på ryggen

Materialforvalteren har «skylden».

20. apr 2020 kl 10.42 Arild Skjæveland

Det er ikke mange fotballspillere som bruker draktnummer 66. I alle fall ikke etablerte spillere som er av verdens aller beste i sin posisjon.

Ifølge Transfermarkt er den 21 år gamle scouseren den eneste i Liverpools historie som har brukt dette draktnummeret - så høye tall er stort sett forbeholdt unggutter som er med i en tropp til en cupkamp, heller enn en som nå har spilt 125 kamper for klubben.

Grunnen til at han har det nummeret, er materialforvalter Lee Radcliffe.

– Når det kommer unggutter fra akademiet, gir vi dem med vilje alltid høye nummer. Vi vil ikke gi dem lave nummer slik at de føler at de allerede har lykkes, om du forstår hva jeg mener, sier materialforvalteren i et intervju med Liverpoolfc.com

– Du velger det fordi nummeret er ledig, og rundt det tallet du tenker. Du gir det fordi de akkurat har kommet. Når du nå ser ham løfte troféer og feire med nummer 66 på ryggen, er det en følelse jeg ikke kan beskrive. Det er så rart å se et så høyt nummer, og at noen er fornøyd med det!, sier han videre.

Aldri bedt om å bytte

Alexander-Arnold fikk sin første smak på førstelagsfotball mot Swindon Town i pre-season sommeren 2015.

Da brukte han trøye nummer to, uten navn på ryggen. Sommeren etter spilte han borte mot Tranmere, der draktnummer 66 lå klart.

FØRSTE: 8. juli 2016 var første gang Alexander-Arnold spilte med nummer 66 på ryggen.

FØRSTE: 8. juli 2016 var første gang Alexander-Arnold spilte med nummer 66 på ryggen.

– Vanligvis er det slik at etter et år, dersom de fortsatt er med førstelaget, sjekker de om de kan få et lavere nummer. Trent har åpenbart blitt litt knyttet til sitt. Han har aldri bedt om å endre det, sier Radcliffe.

– Etter hans første sesong når du forstår hvor god han kom til å bli, pleide vi å si at det ikke ville være lenge til det ble endret. Vi har alltid ventet så lenge som mulig med treningstøyet og draktene hans i tilfelle vi får en beskjed om at han ønsker et lavere tall. Det har aldri skjedd, så han er åpenbart fornøyd med det.

Carra ba ham beholde det

Trent ble i februar spurt om nummeret sitt da han svarte supporterne på deres spørsmål på Twitter. Da svarte han at han ikke helt visste.

Det var også tema i dokumentaren Jamie Carragher laget med høyrebacken i fjor - «Living the Dream: Alexander-Arnold»

«Mitt råd til deg - behold nummer 66 resten av karrieren din. Når du begynner å endre til nummer 2, og så til nummer 8 om du går til midtbanen, så er det ingen som vil huske det», sa Carragher den gang.

Så langt ser han ikke ut til å ha planer om å bytte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]