La Liga sikter seg inn på 6. juni

Planlegger treninger fra 9. mai.

20. apr 2020 kl 08.24 Arild Skjæveland

Fotballen i Europa står på hold, men alle de store europeiske ligaene har planer om å fullføre årets sesong før de skal begynne å tenke på den neste.

Tyskland er landet som har kommet lengst i planleggingen, men heller ikke der er noe endelig bestemt. Nå følger Spania etter, og har lagt en plan for oppstart igjen 6. juni. Det er samme dato som tidligere har blitt nevnt også for Premier League.

På forsiden av AS står det i dag at La Liga og det spanske fotballforbundet samarbeider om en løsning der spillerne skal være tilbake igjen i full trening fra 9. mai. I Premier League har de så langt ikke satt noen dato, men mye fra de siste møtene tyder på at de håper å kunne gjøre mye av det samme. Starte med treninger igjen når den siste «stengingen» av landet åpner igjen tidlig i mai.

Start igjen 6. juni?

Ifølge Marca har den spanske spillerforeningen (AFE) informert spillerne om at 6. juni er datoen La Liga sikter seg inn på for oppstart av ligaen igjen. 

I Spania er det spilt 27 serierunder. De har spilt to færre runder enn Premier League, og har 11 kamper igjen av sesongen.

Spillerne ble informert om at de vil starte med treninger igjen en gang mellom 4. og 11. mai, om ting utvikler seg i riktig retning.

Det er ventet at La Liga og det spanske fotballforbundet (RFEF) skal legge frem sine konkrete planer og gjøre det offisielt i løpet av dagen i dag eller tirsdag, ifølge avisen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]