Etter Premier League-møtet:Annullering av sesongen skal ikke ha vært et tema

Klubbenes hovedmål er å fullføre sesongen, ifølge Brighton-direktør.

19. apr 2020 kl 16.56 Kenneth Baraas

Fredag holdt Premier League og de 20 klubbene et møte for å diskutere ulike scenarier som kan oppstå i tiden fremover. Partene møtes, via konferansesamtale, annenhver uke for å analysere situasjonen. 

Det skal ikke ha blitt fastsatt noen dato, men 8. juni skal være tidspunktet som ble nevnt som et mulig comeback for fotballen, ifølge flere britiske medier. Datoen vil uansett avhenge av regjeringens retningslinjer. 

Den foreløpige planen er at treningsøktene skal gjenopptas i midten av mai. Da kan det være spillerne må trene parvis, samt møte direkte i treningstøy for å begrense faren for smitte ved å dele garderobe. 

Ønsker å fullføre

Et tema som ikke skal ha blitt diskutert på møtet, er mulighetene for å avlyse sesongen. 

– Fra alle klubbenes synspunkt, som jeg har sagt mange ganger før, så gikk vi inn i denne sesongen med ønsket om å spille 38 kamper, og vi ønsker å gjøre det ved å spille 19 kamper hjemme og 19 kamper borte, sier administrerende direktør i Brighton, Paul Barber, til Sky Sports

– Vi spekulerer alle i datoer, vi prøver å skape en oversikt i kaoset. 

– Men jeg tror først og fremst at alle er fast bestemt på å avslutte sesongen hvis vi kan, men like fullt er alle veldig opptatt av folks helse - i tillegg til å ikke legge mer press på NHS. 

– Vi er opptatt av å få i gang fotballen til rett tid, på rett måte og når det er trygt for å gjøre det. Det handler om balansen mellom ønsket å fullføre sesongen og samtidig kunne holde alle parter trygge i prosessen, avslutter Barber. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]