Etter Premier League-møtet:Klubbenes 40-dagers plan

Det har blitt diskutert løsninger for hvordan de resterende kampene kan spilles.

18. apr 2020 kl 11.32 Kenneth Baraas

Fredag avholdt Premier League-klubbene et møte for å diskutere ulike scenarier angående en fullføring av sesongen. 

Datoene som skal ha blitt nevnt er henholdsvis midten av mai for oppstart av trening, mens håpet er å spille kamper igjen fra 8. juni, ifølge britiske medier. 

Pedro Chirivella avslørte også i et intervju med Estadio Deportivo at Liverpool har bedt spillerne trene individuelt fram til midten av mai-måned, og at det betyr at kamper forhåpentligvis kan spilles i juni. 

Intensiv periode

The Times melder at det ble diskutert på møtet hvor lenge sesongen skal vare når den først gjenopptas. Det skal ha vært en genuin tro blant klubbene om at de resterende kampene kan spilles over en tidsperiode på 40 dager.

Flere klubber var før møtet opptatt av å avslutte sesongen senest 30. juni, ettersom flere spillerkontrakter utgår på den datoen. Men etter at Premier League-ledelsen hadde presentert flere ulike scenarier, ble det en rask forståelse om at det er liten sannsynlighet å bli ferdigspilt innen kalenderen på veggen blas over til juli.  

Foreløpige datoer

Dog var samtlige parter klar over at alle datoer som ble nevnt er foreløpige, da alle avgjørelser vil styres av retningslinjene til myndighetene. 

Det er først når testingen av COVID-19 når nivået som kreves for NHS-arbeidere og befolkningen generelt, at Premier League vil vurdere ressursene som kreves for å arrangere kamper bak lukkede dører. 

Fremover vil det holde møter annenhver uke. Flere av partene skal være bekymret angående de utgående spillerkontraktene, men det vil ikke tas noen avgjørelser rundt temaet før regjeringen har gjort ytterligere vurderinger rundt «stengingen» av Storbritannia. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]