Premier Leagues uttalelse etter møtet - hovedmålet er tydelig

Ledelsen i ligaen har kommet med en statusrapport etter fredagens møte.

17. apr 2020 kl 16.24 Kenneth Baraas

De 20 Premier League-klubbene hadde i dag et møte der ulike scenarier for fullføring av sesongen ble diskutert. Det understrekes at hovedmålet er å fullføre sesongen. Uttalelsen lyder som følger:

«Dagens møte ga muligheten til å diskutere ulike løsninger. Målet vårt er fremdeles å fullføre sesongen 2019/20, men på dette stadiet kan ikke noen dato fastsettes grunnet den pågående spredningen av COVID-19.

Som en respons på pandemien, har Premier League, klubbene og spillerne bidratt med viktig støtte til lokalsamfunnene og NHS, og det vil fortsette også etter at kampene gjenopptas.» 

Komplisert

Premier League presiserer videre at de ulike scenariene for en fullføring av sesongen er kompliserte.

«Vi er veldig klar over den nøden som COVID-19 forårsaker, og tankene våre er hos alle de som er direkte berørt av pandemien.

Sammen med andre virksomheter og bransjer jobber Premier League og klubbene våre gjennom kompliserte og sammensatte scenarier med planlegging. Vi samarbeider aktivt med interessenter, inkludert kringkastingsselskapene, og vårt mål er å sikre at vi er i en posisjon til å fortsette å spille når det er trygt å gjøre det, og med full støtte fra regjeringen.

Vår største prioritet er helsen og velværen til spillere, trenere, ledere, klubbansatte og supportere, og ligaen vil kun gjenopptas når den medisinske veiledningen tillater det.» 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]