Karius angrer på tiden etter Champions League-finalen

Den tyske keeperen har vært gjennom en tung periode, men har fremdeles god kontakt med Klopp & co.

17. apr 2020 kl 18.35 Kenneth Baraas

Loris Karius fikk en verst mulig avslutning på sitt foreløpig siste opphold i Liverpool. Minnene av Champions League-finalen mot Real Madrid i 2018 inneholder to svake involveringer fra sisteskansen, som var med å fastsette sluttresultatet til 3-1 for «Los Blancos». 

I ettertid har tyskeren måtte tåle mye kritikk fra anonyme personer på internett, noe som ikke bare har vært lett.

– Det var noen, men jeg kan ikke ta det på alvor, sier Karius til tyske Bild.

– Dette er folk som skriver anonymt, og de viser ikke engang ansiktene sine på profilene sine. Jeg tror ikke det samme ville skjedd om jeg hadde møtt de samme på gata.

– Fotballspillere mottar ekstremt fiendtlige meldinger på internett. Hvis du leser hver eneste melding, så vil du ikke få sove på to dager. 

– Det er sinnsykt hva folk kan skrive så lenge de er anonyme, rakke ned på andre på den måten. De diskriminerer spillere og de kan være rasistiske. 

– Man kan ikke klandre fansen hvis de piper mot en spiller. De har betalt for billetten og har rett til å være misfornøyde. En profesjonell fotballspiller må tåle det. Men hvis det er personlige fornærmelser eller dødstrusler, da er grensen nådd. 

NY KEEPER: Karius forlot klubben på utlån like etter at Alisson kom til Liverpool.

NY KEEPER: Karius forlot klubben på utlån like etter at Alisson kom til Liverpool.

Angrer på håndteringen

I etterpåklokskapens ånd mener Karius at han burde signalisert tydeligere utad at han spilte med hjernerystelse. 

– Tro meg, jeg har lært mye av det. Sett i ettertid burde jeg nok ha håndtert det mye mer aggressivt. Jeg fikk hjernerystelse etter et slag fra Sergio Ramos, som begrenset min oppfatning av avstand, sier den nåværende Besiktas-målvakten. 

– Det ble mye ondskap og fornærmelser som følge av den kampen, ofte godt under beltestedet. Jeg har aldri brukt det som en unnskyldning. Men når folk gjør narr av noen som har skadet hodet, da har jeg ingen forståelse. 

Usikker fremtid

Keeperens fremtid i Anfield-klubben er usikker, men han har fremdeles god kontakt med klubben han er på utlån fra. 

– Jeg sender meldinger med med keepertrener John Achterberg først og fremst. Vi har kontakt nesten ukentlig. 

– Men nå og da sender jeg også meldinger med Jürgen Klopp. Jeg har god kontakt med alle, jeg har aldri vært «ute» av troppen i den forstand.

– Faktumet er at jeg har kontrakt med Liverpool til 2022, og for øyeblikket konsentrerer jeg meg bare om sesongen med Besiktas. 

– Det er altfor tidlig å si noe om sommeren. Spesielt nå med korona-situasjonen, ingen vet nøyaktig hva som vil skje videre, avslutter utlånsspilleren. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]