Premier League-klubbenes foreløpige mål om oppstartsdato

Fredag ble det avholdt et møte der ulike scenarier for fullføring av sesongen ble diskutert.

17. apr 2020 kl 23.02 Kenneth Baraas

Der ble det understreket at hovedmålet er å fullføre sesongen. Det kom også frem at det ikke ble fastsatt noen dato for når sesongen skulle gjenopptas:

«Dagens møte ga muligheten til å diskutere ulike løsninger. Målet vårt er fremdeles å fullføre sesongen 2019/20, men på dette stadiet kan ikke noen dato fastsettes grunnet den pågående spredningen av COVID-19.», het det i uttalelse fra Premier League.

Hårete mål? 

John Cross, journalist i Daily Mirror, skriver at Premier League-klubbene øyner å starte opp med fellestreninger fra og med 18. mai. Daily Mail rapporterer at datoen skal være 11. mai. 

Premier League og klubbene skal også ha som et mål å gjenoppta sesongen 8. juni, ifølge de to ovennevnte avisene, men det kommer helt an på anbefalingene fra myndighetene.

The Guardian har på sin side 11. til 14. mai som oppstartsdatoer for trening, og 13. til 14. juni som klubbenes mål for å spille kamper igjen. 

Både treningsøkter og eventuelle kamper vil kreve at lagene holder seg i strenge karantenerutiner. Det vil være hyppig testing av COVID-19 for alle spillere, ansatte samt media. Klubbene skal visstnok ha diskutert en løsning der spillerne møter direkte på feltet i treningstøy, i stedet for å dele garderobe.

Det skal også være et håp om at alle kampene kan skvises inn i en tidsperiode på seks uker.

Dog er det en samlet forståelse for at det kan komme ytterlige utsettelser av ligaen, til og med helt til august, samt en forståelse for at fotballen ikke har noen «forkjørsrett» angående testing og andre tiltak.

UEFA har planlagt at Champions League-finalen skal avholdes den 29. august, ettersom de ønsker å være en avslutning på den unormale sesongen.

«Vår største prioritet er helsen og velværen til spillere, trenere, ledere, klubbansatte og supportere, og ligaen vil kun gjenopptas når den medisinske veiledningen tillater det.», lød konklusjonen i Premier Leagues pressemelding.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]