Babel forteller om den «strenge» siden til Wijnaldum

Den tidligere Liverpool-spilleren er nesten stum av beundring for de rødes nederlendere.

17. apr 2020 kl 20.58 Kenneth Baraas

Ryan Babel spiller for øyeblikket i Ajax, på lån fra Galatasaray, og den dribleglade kantspilleren kan nesten ikke lovprise to av sine landslagskollegaer nok.

– Jeg har nesten ikke ord for Ginis ferdigheter og kvalitet. Han er en utrolig person, lyder starten av en lang hyllest, ifølge Evening Standard

– Energien hans er utrolig, han har lungekapasitet til å holde ut i flere dager. Du kan se når han har selvtilliten, han er virkelig uslåelig og veldig vanskelig å spille mot.

– Han er veldig komplett - han kan score mål, han kan takle, kan forsvare, gjenvinne baller. Ginis utvikling er helt utrolig.

Utenfor banen er Wijnaldum kjent for sitt store og kritthvite smil, men i fotballsammenheng er ikke midtbanespilleren redd for ytre sin mening overfor lagkameratene. 

– Gini er definitivt en person som ikke er sjenert for å gi sin mening. Han har veldig sterke meninger, men også veldig elsket i garderoben. Han er definitivt en av lederne på landslaget, og han er veldig viktig for oss. 

Fullt fokus

Virgil van Dijk har transformert Liverpool defensivt, og det er spesielt én ting som stopperen har utviklet ekstra i Anfield-klubben, ifølge Babel. 

– Se på utviklingen hans siden han kom til Liverpool. Fokuset og konsentrasjonen hans er utrolig, i samtlige 90 minutter er han fullstendig påskrudd, sier mannen med de fargerike frisyrene.

– Han fortjener suksessen, spesielt når man ser hvilken leder han har blitt. Han er også veldig viktig for oss på det nederlandske laget, og han er en stor kaptein. Jeg har mye respekt for ham.

UTMANØVRERT: Babel overlistet Van Dijk & co. i Liverpools 2-1-seier forrige sesong.

UTMANØVRERT: Babel overlistet Van Dijk & co. i Liverpools 2-1-seier forrige sesong.

Merkelig å møte Liverpool

I forrige sesong spilte Babel mot Liverpool iført Fulham-drakt. Nederlenderen scoret i 2-1-seieren til de røde på Craven Cottage. 

– Det var min aller første opplevelse av å spille mot en tidligere klubb som jeg fremdeles støtter. 

– Den sesongen var Liverpool nære å vinne ligaen. Som Liverpool-supporter, ønsker man av hele sitt hjerte at de skal vinne ligaen. Men samtidig må du følge din plikt som fotballspiller. 

– Det er tydelig også denne sesongen hvor dynamiske de er, livlige, fulle av energi. Det er enkelt å se at det er et lag som er formet av Jürgen Klopp, avslutter Babel. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]