Dette må til for å arrangere kamper

Kraftige kutt på kampdag er ett av tiltakene som kreves for å kunne fullføre sesongen.

18. apr 2020 kl 15.18 Kenneth Baraas

Ifølge The National, har en Championship-klubb utarbeidet en detaljert plan for hvordan kamper kan arrangeres med under 200 mennesker på stadion. 

Den ikke navngitte klubben er en av de mindre på det nest øverste nivået, men det kan gi en pekepinn for hva som må til for å kunne spille fotballkamper i sommer. 

Premier League avholdt et møte på fredag. Der presiserte ledelsen i ligaen at de står overfor flere kompliserte temaer som må diskuteres, og ett av de er hvor mange som skal oppholde seg på diverse stadioner under kamp. 

Bundesliga skal angivelig ha planlagt for å ha maksimalt 239 personer på stadion, mens Championship-klubben altså beregner med et lavere antall. Beregningene gjøres ut ifra at kampen spilles på deres egen stadion, og selvsagt uten supportere. Tallene vil selvsagt måtte justeres opp for Premier League-kamper, men kan være med å gi en pekepinn. 

Beinharde prioriteringer

Fordelingen inkluderer 50 spillere, med 18 i hver tropp samt noen reserver. Videre planlegges det at hvert lag kan stille med 30 personer i teamet rundt spillertroppen, inkludert keepertrenere, fysiske trenere, fysioterapeuter, utstyrsansvarlige og kampanalytikere. 

De inkluderer én lege per klubb, men det vurderes om den samme legen kan dekke begge lagene. Samt trengs det fire ambulansearbeidere og en ambulansesjåfør. 

Videre er det behov for fire kampfunksjonærer og ytterligere seks som er ansvarlig for baneforholdene. I tillegg må det beregnes med 12 ballhentere. 

Det trengs vakter ved alle inngangene. Her regner Championship-klubben med ti personer, men det antallet vil være vesentlig høyere i en Premier League-kamp. Samt renholdere, vedlikeholdspersonale og en elektriker. 

Lista fortsetter med en gruppe som har ansvar for mållinjetenknologien, en annen som styrer de digitale reklameplakatene på stadion og en som sjekker og slipper inn mediepersonell. 

TV-SENDTE KAMPER: De som styrer bak kameraene vil ta del av kvota på kampdag.

TV-SENDTE KAMPER: De som styrer bak kameraene vil ta del av kvota på kampdag.

Det vil også kreves et team som styrer kameraene, for at supporterne hjemme skal få sett kampene. Annen media vil også bety minst 20 personer ekstra på stadion. 

På toppen av det hele kommer de ansatte høyere opp i systemet i klubbene, men det spørs på prioriteringene hvor mange av de som vil være til stede.

Nå er det mer sannsynlig at Premier League-klubbene vil ligge på rundt samme nivå som Bundesliga, med omtrent 250, men det er i alle fall klart at det må vanskelige prioriteringer til for å få kuttet antall personer på kampdag. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]