– Før var jeg som en fan i garderoben. Henderson endret innstillingen min

Trent Alexander-Arnold forteller om hvordan han tenker som spiller.

17. apr 2020 kl 12.23 Arild Skjæveland

Det er tre og et halvt år siden Trent Alexander-Arnold fikk sin Liverpool-debut mot Tottenham i ligacupen. Siden den gang har han spilt 125 kamper for klubben, og har etablert seg som en av verdens aller beste høyrebacker. 

21-åringen har nå fått seg en personlig sponsoravtale med Red Bull, og har gjort et intervju med deres nettsted The Red Bulletin

I intervjuet trekker han frem Jordan Henderson, som en som har vært med på å endre innstillingen hans. Tidligere oppførte han seg som en supporter.

– Sesongen før jeg kom med førstelaget, gikk jeg fortsatt til kamper som supporter. Disse folkene var idolene mine - men når du kommer inn i garderoben sammen med dem, kan du ikke lenger tenke som en fan. De er lagkameratene dine, og du må kunne kommunisere med dem, sier han.

– Henderson spilte en stor rolle og hjalp meg med det. Han gjorde at jeg følte at jeg hørte hjemme i garderoben, og at jeg kunne snakke, forteller han videre.

Tenker flere trekk frem

Trent er selv en aktiv sjakkspiller, og sammenligner det med fotball.

– Du kan sammenligne fotball med sjakk. Du må prøve å tenke ett, to eller tre trekk frem foran motstanderen og tenke deg til hva de skal gjøre. Du må tenke fremover, og vite hva du skal gjøre før du mottar ballen.

– Før jeg får ballen, prøver jeg å få et bilde av hvordan det vil se ut når jeg mottar den, så jeg vet hvor jeg skal sentre. Jeg ser etter angriperne, og dersom de ikke er i posisjon til å gå i bakrom så vet jeg at det ikke er et alternativ før jeg får ballen.

– Jeg ser etter dem, om de er et alternativ for meg - men du må skjønne at fotball kan endre seg på et sekund, og når du ser ned, kan alt ha endret seg. Når du er midt i en kamp kommer disse tingene naturlig, og du tenker ikke steg for steg. Det er bare «boom» - og alt skjer der og da.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]