– Werners utkjøpsklausul gjelder til 15. juni, så de har fortsatt tid

Tidligere har det blitt rapportert at Timo Werners utkjøpsklausul må aktiveres i april.

21. apr 2020 kl 08.48 Arild Skjæveland

Timo Werner har blitt kraftig linket til Liverpool, og journalistene som følger klubben tettest har vært klare på at han er en spiller Jürgen Klopp ønsker seg til sommeren.

I februar kom det rapporter om at en kunne få en avgjørelse allerede før mai måned, fordi spilleren har en utkjøpsklausul i kontrakten som må aktiveres i løpet av april måned. Den skal ha vært på mellom 55 og 60 millioner euro. 

Det var Christian Falk i Bild som først meldte om utkjøpsklausulen - en journalist med høy troverdighet, spesielt når det kommer til Bayern München, som lenge så ut til å sikre seg spilleren.

Den siste uken har Falk vært gjest i Jan Aage Fjørtofts nye podcast PodSaveTheBall - der Werner er tema. Der har han kommet med ny informasjon om utkjøpsklausulen og situasjonen til Timo Werner.

– Werner vet at det er interesse, og han vet at Klopp ønsker å møte ham. 

Gjelder til 15. juni

Under Korona-krisen har alt blitt satt på hold - også transfers. En vet enda ikke når overgangsmarkedet åpner igjen, og hvordan det vil påvirke markedet og prisene på spillerne.

Falk forteller om både Klopp sin tiltrekningskraft for spillere og utkjøpsklausulen til Werner i podcasten.

– Klopp ønsker alltid å møte spillerne først, fordi han vil se spillernes karakter og fortelle spillerne planene sine. Når Jürgen forteller deg noe, så vet du at det er sant. Han er alltid direkte. Han er det vi i Tyskland kaller en «man catcher» - når han sitter der er det veldig vanskelig å si nei. Derfor ønsker han å møte ham personlig, så han kan være sikker på at spilleren ønsker å komme, sier Falk.

Falk forklarer også om utkjøpsklausulen.

– Etter min informasjon er det 15. juni, så de har fortsatt litt tid igjen til å gjøre det. Derfor har de også tid til å møtes, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]