Ledelsen i RB Leipzig:– Han har ikke signalisert at han vil forlate oss

Overgangsmarkedet er satt på vent, men ryktene om den tyske angriperen svirrer fremdeles i luften.

10. apr 2020 kl 12.00 Kenneth Baraas

Timo Werner har lenge blitt kraftig linket til Liverpool, og Jürgen Klopp skal angivelig være interessert i å styrke angrepet før neste sesong. Dog har situasjonen med koronapandemien satt det aller meste på vent i fotballbransjen. 

Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané utgjør kanskje den beste angrepstrioen i verden, men det spekuleres i om den tyske manageren ønsker å tilføye enda mer kvalitet blant de offensive rekkene. 

Nyheten om at Afrikamesterskapet flyttes tilbake til vinterstid er et av argumentene for at troppen bør utvides, da Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keita kan bli borte i flere uker neste sesong - så sant både Premier League-sesongen og landslagsturneringen arrangeres som planlagt. 

24-årige Werner har scoret 21 mål i løpet av 25 ligakamper, og blir sett på som et type angrepsvåpen som de røde ikke har fra tidligere. 

Administrerende direktør i RB Leipzig, Oliver Mintzlaff, virker dog rolig i henhold til ryktene som svirrer rundt den målfarlige angriperen. 

– Jeg er veldig avslappet angående Werner, sier Mintzlaff til tyske Sky, ifølge Metro

– Han har ennå ikke signalisert at han vil forlate oss etter sesongen er ferdig, og han trenger heller ikke å gjøre det. 

– Han har kontrakt til 2023, konkluderes det fra Mintzlaff. 

ULIKE SPILLERTYPER: Roberto Firmino og Timo Werner løser spissrollen på ulikt vis.

ULIKE SPILLERTYPER: Roberto Firmino og Timo Werner løser spissrollen på ulikt vis.

Skeptisk til hvor Werner skal passe inn

Tidligere Liverpool-spiller Dietmar Hamann luftet sin skepsis tidligere i uka rundt ryktene om at de røde er interessert i den tyske angriperen.  

– Jeg har fått med meg sitatene fra journalister og folk i nærheten av klubben (Liverpool) etter han (Werner) sa Liverpool var en fantastisk klubb og kalte Klopp for en utrolig manager, at han ikke holdt mye tilbake ved å vise sin egen interesse om å gå til Liverpool, sier tyskeren, som har god kontroll på hva som rører seg i Bundesliga. 

– Hvor skal han spille? Selv om Mané eller Salah mot formodning skulle forlate klubben, er ikke plassen hans ute på sidene. Angrepsrollen, slik Liverpool spiller nå, er sannsynligvis en av de mest avgjørende posisjonene i laget. 

– Firmino er fremdeles litt undervurdert i noen sine øyne. Han er en ballspillende midtspiss, han får sannsynligvis ikke de målene som andre angripere får, men han setter opp lagkameratene sine i scoringsposisjoner - og det er absolutt ikke slik Werner spiller.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]