Premier League-spiss:– Lallana kunne gått til Manchester City

Troy Deeney mener samtlige Premier League-klubber kunne ønsket tjenestene til Liverpool-spilleren som er på utgående kontrakt.

10. apr 2020 kl 08.43 Kenneth Baraas

Adam Lallanas kontrakt går ut denne sommeren, og dermed står engelskmannen fritt til å velge en ny klubb å spille for. Leicester og Brendan Rodgers har blant annet vært hyppig nevnt på ryktebørsen. 

Dog er det knyttet usikkerhet rundt kontrakten - om den faktisk opphører 30. juni med tanke på utsettelsen av ligaen, men det er lite som tyder på at midtbanespilleren vil fortsette å spille i klubben i neste sesong. 

FIFA la tirsdag ut retningslinjer rundt problematikken som de anbefaler at klubbene følger. De gikk ut på at spillerkontrakter bør forlenges til en eventuell fullførelse av sesongen, samtidig som overgangsvinduet kan gjøres fleksibelt i henhold til inneværende sesong og neste sesong. 

Troy Deeney var en sterk bidragsyter i Watfords 3-0-seier mot Liverpool sent i februar, og angriperen er full av lovord om den snart kontraktløse spilleren. 

– Jeg snakket nettopp om dette med noen andre - Lallana går inn på 90 prosent av lagene, sier Watford-angriperen ifølge Liverpool Echo, og hinter til Premier League-klubbene. 

EN HÅNDFULL: Deeney og Watford maktet noe ingen andre Premier League-klubber har klart denne sesongen - å vinne mot Liverpool.

EN HÅNDFULL: Deeney og Watford maktet noe ingen andre Premier League-klubber har klart denne sesongen - å vinne mot Liverpool.

Aktuell for rivalene?

Selv om Lallana ikke har maktet å spille seg til fast plass hos ligalederen denne sesongen, mener Deeney at arbeidsjernet kunne bidratt med mye til samtlige av konkurrentene til de røde. 

– Han kunne spilt for Manchester City, men jeg tror de er overbefolket på den posisjonen. Manchester United kunne nok også ønsket tjenestene hans.

– Han ville vært i troppen, og det er et hundre prosent sikkert at han ville forbedret enhver tropp. 

– Lallana kan spille hvor som helst i de offensive posisjonene. Tottenham ville hatt ham, Everton, Chelsea.

Det gjenstår å se hvilket valg Lallana tar, og om han faktisk velger å gå til en av Liverpools nærmeste rivaler. Uansett vil 31-åringen mest sannsynlig bli en populær mann på overgangsvinduet - når det en gang måtte åpne. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]