Kulturministeren vil ha flere Premier League-kamper på gratis-TV

Oliver Dowden mener det er viktig at folk flest kan se kampene gratis når Premier League starter opp igjen.

22. apr 2020 kl 17.18 Einar Kvande

Den britiske kulturministeren, Oliver Dowden, mener det ikke vil være noe godt signal om folk flest ikke får tilgang til Premier League-kampene når det tillates å spille fotball igjen i Storbritannia. Det melder sportsreporter Ben Rumsby i Daily Telegraph på sin Twitter-kono.

Dowden opplyser at Sky Sports og BT Sport vurderer å sende noen av kampene på gratis-kanaler, men ikke alle.

Et smittevernstiltak

Utspillet til den britiske kulturministeren legger utvilsomt mer press på TV-kanalene om å sende en enda større andel av matchene på åpne kanaler. Dette kan være et fornuftig tiltak for å unngå at grupper samles for å se kampene sammen.

For tiden er Premier Leagues leger i samtaler om retningslinjer for å unngå smitte når spillerne etter hvert returnerer til treningsfeltet, og det er antydet at treningen kan starte igjen i siste del av mai. 

Det er ikke blitt fastsatt noen dato for når Premier League skal starte opp igjen, men 8. juni skal være tidspunktet som ble nevnt som et mulig comeback for fotballen, ifølge flere britiske medier. Datoen vil uansett avhenge av regjeringens retningslinjer. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]