Sky og BT Sport er motvillig til å sende kamper gratis for alle

Det gjenstår 92 Premier League-kamper, 47 av dem skal sendes på TV.

25. apr 2020 kl 10.52 Arild Skjæveland

Det er mye som skal ordnes for at Premier League skal kunne startes opp igjen i juni. Et av problemene som har fått mest oppmerksomhet, er at supportere vil samles for å se kamper. 

Det har blitt foreslått tiltak for å forhindre dette. At samtlige kamper vil sendes direkte på TV, slik at folk får se kampene i sin egen stue heller enn å trekke sammen, har vært et av forslagene.

47 av de 92 gjenstående kampene skal sendes på Sky Sports og BT Sport.

Motvillig til å sende gratis

De 47 kampene har kostet TV-gigantene hele 421 millioner pund, og de er ikke interessert i å gi bort noe gratis, rapporterer Matt Hughes i Daily Mail.

Kulturminister Oliver Dowden har bedt om at de siste 92 kampene skal bli gjort tilgjengelig for alle.

Premier League har vært i samtaler med TV-selskapene og regjeringen, og prøver å få i stand en avtale som gjør at de 45 kampene som ikke er satt opp på TV vil bli sendt via det de i England kaller «red button» - ting som ikke sendes på vanlige kanaler men er tilgjengelig direkte.

Det er ikke klart hva det vil eventuelt bety for rettighetene i Norge, dersom en slik avtale skulle komme i havn, og om TV 2 vil få muligheten til å sende samtlige 92 kamper.

– Moore ble møtt med stillhet

Daily Mail-journalisten skriver også om hva som foregikk på innsiden av Premier League-møtet forrige fredag.

I sin spalte skriver Hughes at Liverpools daglige leder, Peter Moore, ble møtt med stillhet fra de 19 andre Premier League-representantene da han holdt en tale om hvor viktig det var at årets sesong ble fullført.

Premier Leagues innstilling er fortsatt at årets sesong må fullføres, men det rapporteres ukentlig at det er enkelte klubber som jobber for at den skal bli kansellert.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]