TV 2 mister Premier League fra 2022:– Det er ganske enkelt fra vår side: Prisen ble for høy

NENT Group har sikret seg rettighetene for hele norden.

6. feb 2020 kl 07.53 Arve Vassbotten

Nå er det klart at Nordic Entertainments Groups (NENT Group) har vunnet kampen om Premier League-rettighetene fra 2022 til 2028, opplyser de i en pressemelding torsdag morgen. Dermed har TV 2 mistet rettighetene til Premier League fra etter 2021/2022-sesongen.

NENT Group har også sikret seg rettighetene for resten av de nordiske landene.

Dermed blir det Viasat-kanalene som sannsynligvis blir stedet å se Premier League på fra 2022.

– Jeg overveldet over denne nye og utvidede avtalen, som nok en gang bekrefter Nent Group som ledende i det nordiske markedet. Premier League fotball er hjørnesteinen i vårt sportstilbud.

– At vi kan legge til Norge sammen med Sverige, Danmark og Finland, der vi allerede har rettighetene, gir oss en god plattform for å utvide denne fantastiske sportsrettigheten. Vi har bevist at vi leverer Premier League-dekning i verdensklasse i den store og dedikerte fanbasen i de nordiske landene,skriver toppsjefen i NENT, Anders Jensen, i en pressemelding.

– Regnestykket gikk ikke opp

I TV 2 er det stor skuffelse i dag. 

– Det er ganske enkelt fra vår side: Prisen ble for høy, regnestykket gikk ikke opp, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes til VG.

Hva de nye rettighetene er verdt er ikke skrevet ennå, men tidligere har DN skrevet at TV 2 i 2015 betalte 1,8 milliarder kroner for tre sesonger med engelsk fotball.

– Selvfølgelig skulle vi gjerne forlenget denne rettigheten, for etter ti år har Premier League en helt spesiell posisjon i TV 2. Vi gikk veldig langt, men alt har en grense. Vi har i TV 2 mange andre satsinger som vi også har et ansvar for å ivareta. I dag er vi skuffet, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes til TV 2.

– Nye viktige rettigheter er i spill og TV 2 har fortsatt ambisjoner om å tilby et attraktivt sportsinnhold til det norske folk, sier han videre. 

For TV 2 vil tapet av Premier League blant annet få store konsekvenser for satsingen på TV 2 Sumo. TV 2 opplyser ikke selv sine Sumo-tall, men ifølge Kampanje skal Premier League stå for rundt 125.000 Sumo-kunder alene.

Nye forhandlinger om Champions League?

Viasat har fra før av Champions League-rettighetene, som de deler med TV 2, og har også per nå rettighetene til FA-cupen og ligacupen her hjemme. 

Tidligere er det skrevet at rettighetene for Champions League går til 2021, og dermed er det langt fra sikkert at en aktør til slutt ender med rettighetene for både Champions League og Premier League.

Rettighetene for FA-cupen har NENT Group frem til 2024, mens ligacupen og Championship varer til 2022.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]