Et begrenset antall stadioner for de 92 siste kampene er fortsatt et alternativ

Fotballen er en av idrettene som jobber med myndighetene om en løsning.

25. apr 2020 kl 08.19 Arild Skjæveland

Premier League har planer om å starte opp igjen sesongen med kamper på «godkjente» stadioner når regjeringen gir grønt lys for at klubbene kan starte opp igjen. The Times rapporterer i dag at flere idretter jobber sammen med myndighetene for at sport på profesjonelt nivå skal kunne gjenoppta aktiviteten så snart som mulig. 

Flere idretter ønsker å bruke et visst antall stadioner for å redusere spredningen av Korona-viruset, og begrense bruken av politi, helsepersonell og behov for testing, rapporterer avisen.

I forrige uke delte Premier League sin plan, som har fått navnet «Project Restart», med de 20 klubbene. Der ble muligheten for å spille for tomme tribuner på et begrenset antall stadioner diskutert.

Planen er at de 92 siste kampene skal bli ferdigspilt, og at halvparten vil bli sendt direkte på TV. Mangelen på testing i Storbritannia er den største utfordringen for at idretten skal kunne starte opp igjen.

En rekke tiltak

The Times skriver at Premier League vil innføre en rekke tiltak for å hindre smitte når spillerne er tilbake i trening. Spillere må komme til trening ferdig skiftet, og reisen må gjøres en og en. 

Før kamper vil det bli gjort tilgjengelig ekstra rom for omkledning, for at spillere skal holde avstand. Det vil også bli lagt føringer for hvordan oppvarming kan foregå.

I Tyskland er planen at Bundesliga skal starte opp igjen 9. mai. Flere alternativer er diskutert blant Premier League-klubbene, men hovedmålet skal være oppstart 8. juni. Da vil sesongen kunne være ferdigspilt til 27. juli.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]