Liverpool-treneren hadde muligheten til å reise hjem til Portugal, men valgte å bli værende på Merseyside da britene stengte landet

Vitor Matos ønsket å bli værende i Liverpool for å hjelpe sine kolleger og spillerne under koronapandemien.

24. apr 2020 kl 10.50 Einar Kvande

Liverpool var bare to seire unna å bli ligamestere før korona-viruset satte en stopper for fotballen i England. Liverpool-trener Vitor Matos innrømmer at det ting som er viktigere enn fotball akkurat nå.

– Fotballen er ikke noe unntak, og vil alltid måtte føye seg etter myndighetenes retningslinjer og regler, uttaler Matos til Radio Renascenca's Bola Branca.

– Det er kommet noen forslag til løsninger som gjør at ligaen kan fortsette. Regjeringen, Premier League og klubbene har holdt samtaler for å finne de beste løsningene, slår portugiseren fast.

– Vi må forstå at vi lever i en unik tid, ikke bare for fotballen, men også for hele samfunnet. Vi må omstille oss akkurat slik som man må i andre yrker, for å ta vare på helsen til spillerne. Fotballen vil alltid måtte gjøre det.

– Dette er den beste løsningen akkurat nå, og da må vi akseptere det, og tilpasse oss i en periode fremover.

Folks helse er viktigst

Matos bestemte seg for å ikke dra hjem til Portugal da koronapandemien slo inn over Storbritannia. Han ønsket å bli værende på Merseyside for å hjelpe sine kolleger og spillerne i en vanskelig tid.

– Nå handler det om noe så viktig som folks helse, og da kan vi ikke tenke på andre ting. Vi er stolt over det vi har prestert denne sesongen, og hvordan laget har utviklet seg, og vi vet at fotballen vil være tilbake med tiden. Og når vi starter opp igjen, ønsker vi å avslutte det vi har startet på. Da skal vi spille med hele vår identitet og lidenskap, akkurat som vi har gjort frem til nå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]