Flere engelske aviser tror UEFAs retningslinjer øker sannsynligheten for at Liverpool kåres som ligamestere

Dersom Premier League setter sluttstrek for sesongen 2019/20 uten at det spilles flere kamper, har Premier League, akkurat som UEFA, muligheten til å legge sportslige kriterier til grunn for en sluttabell.

23. apr 2020 kl 23.04 Einar Kvande

UEFA har gjort det klart at de ønsker å legge sportslige kriterier til grunn for hvilke klubber som får spille i europacupene neste sesong. Retningslinjene til UEFA har kun betydning for hvem som får spille europacup, men Premier League har også muligheten til å legge sportslige kriterier til grunn for en sluttabell om det ikke skulle bli spilt flere kamper denne sesongen.

Jason Burt i Telegraph er en av journalistene som på bakgrunn av dette konkluderer med Liverpool nå sannsynligvis vil bli kronet som ligamestere, da han mener retningsljinene til UEFA gjør det vanskelig for Premier League å annullere sesongen. Det samme tror Mark Jones i Mirror.

Det mest rettferdige synes da å sette opp en sluttabell basert på poeng per kamp. Det ville i så fall ikke bety så store endringer i forhold til dagens tabell i Premier League, da det kun er fire klubber som ikke har spilt 29 kamper. De lagene som har spilt bare 28 kamper er Manchester City, Sheffield United, Arsenal og Aston Villa.

Bare to endringer

Basert på tabellen i Premier League slik den er per dags dato, vil det ikke medføre store endringer om man justerer tabellen til poeng per kamp.

De to eneste forskjellene er at Sheffield United vil rykke opp fra sjuende- til sjetteplass, og dermed gå forbi Wolverhampton på tabellen, samt at Arsenal vil rykke opp fra niende- til åttendeplass, og passere Tottenham på tabellen. Og dermed ende foran Spurs for første gang på fire år.

Liverpool vil selvsagt fortsatt være på 1. plass, og da bli kåret til ligamestere dersom Premier League velger en slik løsning.

Og Bournemouth, Norwich og Aston Villa ville fortsatt ligge under streken, og da være klubbene som rykker ned.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]