Bundesliga håper å starte igjen den 9. mai

Det tyske fotballforbundet hadde i dag et møte med klubbene for å diskutere resten av sesongen.

23. apr 2020 kl 19.49 Einar Kvande

Tyske fotballedere ble i dag enige om å fortsette Bundesliga-sesongen den 9. mai - men er avhengige av at den tyske regjeringen gir dem tillatelse til dette.

De 36 klubbene i de to øverste divisjonene i Tyskland stemte for å begynne å spille kamper igjen i neste måned, og dermed kan Bundesliga bli den første store ligaen i Europa til å starte med kamper igjen etter at korona-pandemien stoppet all fotball i Europa tidlig i mars.

Planen til Bundesliga-klubbene trenger fortsatt godkjenning fra den tyske regjeringen. Forslaget går ut på at det vil spilles kamper bak lukkede dører, der maksimalt 322 mennesker slippes inn på området i og rundt stadion i Bundesliga og maksimalt 279 mennesker på andre nivå i ligaen.

Jevnlige tester

Det vil bli jevnlig testing av spillere og trenere de kommende to ukene, og det vil også bli vaskemuligheter på sidelinjen under kampene. Alle som er inne på stadion må ha vernemasker, med unntak av spillere og ledere.

– Bundesligaen er klar til å gjenoppta spillet, uansett om det blir den 9. mai eller en senere dato, uttalte den tyske fotballigaens daglige leder Christian Seifert på en pressekonferanse i dag.

– Men det er ikke opp til oss å avgjøre datoen. Det er en avgjørelse politikerne må ta. Vi har ikke definert en eksakt dato i dag. Det vil være å foregripe begivenhetenes gang.

De fleste Bundesligaklubbene har ni kamper igjen av sesongen, og målet er å spille disse i mai og juni.

Bundesliga-spillerne har trent i små grupper i klubbene sine de siste to ukene.

Av 1100 proffspillere i Tyskland har 14 testet positivt for COVID-19. Alle disse er nå friskmeldte igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]