Eredivisie er over for i årSlik løser de at sesongen avbrytes i Nederland

I Nederland er sesongen nå avbrutt.

24. apr 2020 kl 17.38 Arild Skjæveland

Den nederlandske sesongen er avbrutt, og 2019/20 vil bli annullert. Det skjedde etter at statsminister Mark Rutte tirsdag kveld bekreftet at regjeringen ikke ville tillate arrangementer av en viss størrelse før tidligst 1. september.

Dersom det skal skje i andre land, har det store spørsmålet vært hva som skjer med ligamesterskapet - og med opprykk og nedrykk.

Nå er fasiten klar for Eredivisie, ifølge Dutch Football på Twitter. Ajax blir ikke seriemester - selv om de topper tabellen etter 25 serierunder. Situasjonen i Nederland er helt ulik situasjonen i Premier League. Ajax topper nemlig kun på bedre målforskjell enn AZ Alkmaar.

Ingen opprykk og nedrykk

Cambuur og De Graafschap ventet på å rykke opp til øverste divisjon, og hadde luker på 11 og sju poeng. Det vil ikke lenger skje.

Ifølge Dale Johnson i ESPN var det klubbene selv som fikk bestemme. Klubbene på de to øverste nivåene fikk delta i en avstemning.

16 klubber stemte for at det skulle fortsette med opprykk og nedrykk fra Eredivisie. Ni klubber stemte imot - og ni klubber stemte blankt og ville la det nederlandske fotballforbundet (KNVB) bestemme.

KNVB bestemte at det ikke blir opprykk og nedrykk denne sesongen. Det er gode nyheter for Alan Pardew… Den tidligere Newcastle, Crystal Palace og West Bromwich-manageren er sjef for ADO Den Haag - som ligger nest sist og var ille ute denne sesongen.

Tabellposisjon avgjør Europa

Det er tabellen etter 25 serierunder som avgjør hvem som skal spille europacup i 2020/21-sesongen.

Det betyr at Ajax går rett inn i gruppespillet av neste sesongs Champions League. AZ Alkmaar må gjennom Champions League-kvalifisering.

Feyenoord skal inn i gruppespillet i Europa League, mens PSV Eindhoven går inn i tredje kvalifiseringsrunde. Willem II må inn i andre kvalifiseringsrunde.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]