– Det er ikke alltid like hyggelig å være den yngste

Harvey Elliott forteller om sitt første møte med Melwood.

24. apr 2020 kl 14.10 Einar Kvande

– Det gikk utrolig fort i svingene.

Slik beskriver Harvey Elliott sin første seniortrening på Melwood, i et intervju assistentmanager Pepijn Lijnders har gjort med 17-åringen for LFCTV.

London-gutten tok imidlertid nivået utrolig fort, og det takker han oppveksten i en ballbinge i London for.

– Jeg har vært vant med å spille mot eldre gutter gjennom hele oppveksten, og siden jeg var yngst og minst ble jeg taklet hardt mange ganger. Det var vondt, men du lærte av det. Det er ikke alltid like hyggelig å være den yngste. Slik er det på Melwood også, konkluderer han.

Når det spilles rondos på Liverpool-treningen er det han som må begynne i midten.

– Jeg klager ikke. Med tiden har jeg blitt vant til treningene og nivået, og har funnet meg til rette. De første treningene var jeg nok litt overveldet over hvor bra teknikken og spillestilen var. Det var vanskelig å bli vant til det, men samtidig er det egentlig ganske enkelt å lære seg hvordan vi spiller. Det handler om å bli vant til tempoet.

Elliott trekker frem den portugisiske treneren Vitor Matos som viktig for spillergruppen i den korte tiden han har vært i klubben.

– Han er en veldig trivelig kar både på og utenfor banen. Han lærer oss masse små ting. 

Klopp får det beste ut av alle

Når han blir bedt om å beskrive manager Jürgen Klopp med en setning svarer Elliott:

– Han er alle spilleres drøm.

– Han kan spøke og le sammen med deg, men når det blir alvor og vi må være fokuserte, så får han det beste ut av alle.

Eliott blir også bedt om å beskrive Mo Salah med ett ord.

– Konge.

– På grunn av spillestilen hans, og hvem han er både på og utenfor banen. Han spiller i min posisjon, og han er mitt store idol. Jeg lærer masse av ham på trening.

NOE Å JUBLE FOR: Harvey Elliott feirer Liverpools første mål i omkampen i FA-cupen mot Shrewsbury på Anfield i begynnelsen av februar.

NOE Å JUBLE FOR: Harvey Elliott feirer Liverpools første mål i omkampen i FA-cupen mot Shrewsbury på Anfield i begynnelsen av februar.

Håper å vinne både Premier League og Champions League med Liverpool

Lijnders spørs også Elliott om målsettingen hans.

– Å vinne alt med denne klubben. Jeg streber etter å bli en like god spiller som Steven Gerrard var. Jeg håper å bli en like stor legende som ham. Jeg håper å vinne både Premier League og Champions League med denne klubben.

Lijnders lurer også på hva som er den ene tingen Elliott tror vil heve hans eget spill til neste nivå.

– At jeg scorer flere mål. Jeg er en lagspiller i hodet, så jeg må kanskje være litt mer egoistisk i noen situasjoner. Samtidig må jeg fortsette å se etter bedre plasserte medspillere.

Elliott avslører at han har flere rollemodeller innad i Liverpool-troppen.

– Milly (Milner) og Ads (Lallana). Jeg er imponert over hvor hardt de jobber og hvor profesjonelle de er. De er alltid på plass på Melwood lenge før treningen starter, og trener styrketrening for seg selv i styrkerommet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]