– Han klør etter å spille fotball igjen, og håper å få sneket seg til en kamp før sesongen er omme

Ben Woodburns agent om den vanskelige situasjonen som hans klient har havnet i grunnet koronapandemien.

24. apr 2020 kl 09.28 Einar Kvande

Den unge Liverpool-spilleren Ben Woodburn har ikke spilt en eneste fotballkamp på seks måneder, etter at han ble skadet under spill på utlån hos Oxford United. En må helt tilbake til Oxfords 2-2 kamp mot Accrington Stanley den 5. oktober for å finne sist Woodburn var i aksjon på en fotballbane.

Nå er han skadefri igjen, men kan ikke trene som normalt eller spille kamper på grunn av koronapandemien.

Woodburn fikk et brudd i venstre fotblad i den nevnte kampen mot Accrington Stanley, og under sin siste treningsøkt på Melwood før han skulle sendes tilbake til Oxford, den 14. desember, fikk han en nesten identisk bruddskade i høyre fotblad. Han ble operert den 19. desember, og var tilbake på treningsfeltet med Oxfords førstelag igjen den 9. mars.

Nå er gutten, som fortsatt er Liverpools yngste målscorer gjennom tidene etter at han scoret mot Leeds i en ligacupkamp i en alder av bare 17 år og 42 dager, helt skadefri igjen. Derfor passer det særdeles dårlig at koronapandemien har stoppet all fotball på øyriket.

– Ben er skadefri og klar for innsats igjen, bekrefter spillerens agent, Dave Brammer, til Liverpool Echo.

– Han var gjennom en tøff tid med skadene. Dessverre ble landet stengt akkurat da han ble klar til å spille igjen, legger Brammer til.

Fra angriper til offensiv midtbanespiller

Woodburn var opprinnelig en angriper, og kunne operere både som spiss og ving, men agent Brammer mener at hans klient nå egner seg best i en annen rolle.

– Posisjonsmessig er Ben nå en litt annen spiller enn da han først slo igjennom. Han kan fortsatt spille ute på kanten, men jeg vil si at han er mer en offensiv midtbanespiller, en nummer 8 eller en nummer 10 i en mer sentral rolle, om du vil.

– Han kan spille ute på kanten ved behov, men jeg ser hans fremtid på lang sikt mer sentralt i banen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]