Uheldig utlånsspiller nærmer seg spilleklar

Ben Woodburn har vært ute av spill siden høsten. Nå ser han endelig ut til å bli spilleklar.

19. feb 2020 kl 10.32 Jens Hapnes Rege

Ben Woodburn er et navn de fleste Liverpool-supportere er kjent med, etter at han scoret i debuten mot Leeds United da han nettopp hadde fylt 17 år. 

Siden den gang har han ikke hatt en like stor utvikling som kameraten Trent Alexander-Arnold. Forrige sesong var han på et mislykket utlån til Sheffield United, før han denne sesongen bestemte seg for å prøve lykken i Oxford United som holder til i League One. 

Han startet sesongen bra, og rakk å få ett mål, fire målgivende og to «hockeyassister» før uhellet inntraff. 

Skadeavbrekk

Den 5. oktober brakk han foten i duell mot en annen spiller og han returnere til Liverpool for rehabiliteringen, som i utgangspunktet skulle vare i rundt to måneder. 

Da han var tilbake på gresset i midten av desember, og snart skulle returnere til Oxford United brakk han den andre foten. 

Det ble funnet ut at waliseren hadde et uvanlig løpesett, som gjorde at belastningen på utsiden av foten var uvanlig stor. Nå har 20-åringen fått spesiallagde såler, og nærmer seg endelig spill igjen. 

– «Woody» er en uke unna. Jeg håper han er tilbake til kampen mot Southend (29. februar) skal, Oxford-trener og Liverpool-supporter Karl Robinson ha sagt ifølge Oxford Mail.

– Han begynte å løpe forrige torsdag, så han får en slags 14-dagers pre-season. Så trenger han å spile kamper. 

Etter å lenge ha kjempet helt i toppen av League One ligger Robinsons mannskap på 10. plass i skrivende stund, etter å ha mistet nøkkelspillerne Shandon Baptiste og Tariqe Fosu i januar. Woodburns tilbakekomst kommer veldig beleilig for et lag i skadetrøbbel. 

– Uheldigvis har vi ikke en stor stall i ulike posisjoner lenger, så det er nødvendig at han kommer tilbake. Jeg tror ikke han blir den Ben Woodburn vi så tidligere i sesongen, slik vil det ikke være i begynnelsen, avsluttet han om waliseren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]