Nå har han brukket et bein i den andre foten!

Uheldige Ben Woodburn må belage seg på et nytt langt skadeopphold etter å ha gjennomgått en operasjon.

20. des 2019 kl 09.08 Einar Kvande

Ben Woodburn er utlånt til Oxford United denne sesongen, men har oppholdt seg på Melwood siden han brakk et ben i den ene foten for 11 uker siden. I en av hans siste treningsøkter før Woodburn skulle sendes tilbake til Oxford fikk han en tilnærmet identisk bruddskade i den andre foten. Dermed ligger det an til nye måneder på behandlingsbenken for den uheldige spilleren.

– På en merkelig måte legger Ben mye tyngde på utsiden av fotbladet. Han var i ferd med å få spesielle innleggssoler for å ta bort belastningen fra den siden av foten. Alt ble gjort for at dette ikke skulle skje igjen. Så plutselig ble foten sittende fast i gresset under trening, slik at han ble skadet, forklarer Oxfords hovedtrener Karl Robinson til BanburyCake.

– Ben er en ekstremt talentfull ung mann. Han har ikke vært spesielt mye skadeplaget, men har bare vært uheldig nå, legger Robinson til.

Oxford-treneren fikk den dårlige nyheten lørdag kveld for snart en uke siden, og kjørte deretter opp til Liverpool på søndag for å snakke med Woodburn og hans familie.

Ble operert i går kveld

20-åringen ble operert i går kveld, og Oxford-ledelsen håper dermed at Woodburn kan være tilbake i spill i slutten av februar.

Dette er utvilsomt et stort tilbakeslag for angriperen, som var i ferd med å få fotfeste i Oxford da han fikk den første bruddskaden. Oxford-ledelsen håper nå at Liverpool vil gå med på å betale Woodburns lønn for perioden han er ute med skade, og kanskje også for resten av sesongen. Woodburn er en av de best betalte spillerne i Oxford, og eventuell hjelp fra Liverpool vil bety at Oxford kan finne en erstatter.

– Liverpool har vært veldig fornøyd med det vi har gjort med Ben, og jeg tror forholdet mellom klubbene er sterkt. Vi sier ikke at vi er i mål med dette, men vi har hatt flere samtaler.

– Dersom han kommer tilbake når vi tror han gjør det, vil han spille hele mars og april, og kanskje også mai, og da blir det en fjerdedel av sesongen. Han kan bli svært viktig for oss på det stadiet av sesongen, avslutter Robinson.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]