– Velkommen til Anfield, dette er ikke over ennå!

Jürgen Klopp innrømmer at han ble heit i toppen på sidelinjen i Madrid, da laget hans tapte 1-0 for Atletico.

18. feb 2020 kl 23.48 Einar Kvande

Jürgen Klopp var ikke overrasket over det han fikk servert på Wanda Metropolitano, men var likevel irritert over at Liverpool ikke fikk med seg et bedre resultat hjem til Anfield.

– Vi forventet at Atletico ville kjempe hardt, og det gjorde de. Vi forventet en fiendtlig stemning og et lurveleven på tribunene, og det fikk vi. Nå skal vi spille på vår stadion i returkampen, og det blir helt annerledes, lovet Liverpool-manageren etter kampen.

Liverpool hadde faktisk ingen avslutninger på mål i denne kampen, noe som er svært usedvanlig for et Klopp-lag.

– Vi var ikke gode nok i siste tredjedelen. Vi ble for upresise, og avslutningene var ikke gode nok. Atletico forsvarte seg meget godt. Det visste vi også at de ville gjøre. De ville også ha vært fornøyd med 0-0, men isteden fikk de en 1-0 seier. Vi tar med oss dette 1-0 tapet og ser fremover mot returen.

GULT KORT: Klopp mente at Atletico-spillerne bevisst forsøkte å få Sadio Mané utvist mot slutten av første omgang.

GULT KORT: Klopp mente at Atletico-spillerne bevisst forsøkte å få Sadio Mané utvist mot slutten av første omgang.

Mané byttet ut av frykt for rødt kort

Sadio Mané kom ikke på banen igjen til andre omgang, men ble isteden erstattet av Divock Origi. Klopp forklarer byttet med at han fryktet at Mané kunne bli utvist.

– Vi tok Sadio av banen fordi Atletico-spillerne forsøkte bevisst å få ham utvist. Etter at han fikk det gule kortet, gikk de bevisst inn i duellene og overspilte.

– Du må være sterk som dommer i den atmosfæren her. Atletico-spillerne rullet rundt på gressmatta hele tiden, og det var ganske ironisk at det første gule kortet kom til en av våre angripere.

Stemningen var opphetet både ute på banen og på sidelinjen, der Klopp og managerkollega Diego Simeone kom med en rekke utbrudd og leverte et utagerende kroppspråk.

– Jeg ble litt heit i toppen. Stemningen ble ganske opphetet, og jeg fikk også et gult kort. Jeg aner ikke om Diego også burde ha fått det, svarte Klopp da han ble konfrontert med dette.

Hamstringskade for Hendo

Kaptein Jordan Henderson måtte forlate banen med en skade drøye ti minutter før slutt, og holdt seg til baksiden av høyre lår da han gikk av gressmatta. Klopp bekreftet etter kampen at det dreier seg om en hamstring-skade.

– Det er hamstringen. Jeg vet ikke hvor alvorlig det er. Om han ble byttet ut for å være føre var, eller om det er mer alvorlig. Vi får se.

1-0 tap borte mot Atletico Madrid er ikke det beste utgangspunktet foran returen på Anfield, men Klopp er likevel optimistisk.

– Vi skal ønske dem velkommen til Anfield. Der blir stemningen intens. Dette er ikke over ennå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]