Spillerbørs;Alisson bestemann da det var langt mellom lyspunktene i Madrid

Alisson Becker og Liverpool fikk en kalddusj i begynnelsen av kampen. Brassen var sjanseløs på målet, men hadde en kjemperedning på den store Atletico-sjansen i første omgang.

Alisson Becker7

Alisson var sjanseløs da Saul Niguez la ballen mellom beina og i nettet fra kort hold. Bortelaget tok tak i kampen og gjorde at keeperen fikk mindre å gjøre. Viktig redning fra Morata etter en svak involvering fra van Dijk. Keeperen ble stående og reddet mesterlig. Liverpools bestemann.

Trent Alexander-Arnold5

Trent begynte kampen svakt. Mye involvert og langt fra bare positivt. Fikk tidlig utfordringer mot kjappe Lemar. Også Trent som sleiver ballen som gikk til corneren som førte til ledermålet. Prøvde seg med to skudd også, men traff samme seterad på skuddene. Har en stygg tendens til å selge seg defensivt. Mye foregikk på Trent sin side.

Joe Gomez5

Joe var aktiv og fikk en del å gjøre i begynnelsen, før det hele roet seg betraktelig ved at hjemmelaget trakk seg tilbake og forsvarte ledermålet. Brukbare langpasninger. Pådro seg gult kort da han var for sen på en takling mot Morata. Fikk gjensyn med en gammel kjenning da Diego Costa kom inn et kvarter før slutt.

Virgil van Dijk6

Overmakten ble litt for stor i begynnelsen, da hjemmelaget gjorde alt for en tidlig ledelse. Rotet da Morata fikk en alle tiders mulighet alene med Alisson. Brasilianeren reddet heldigvis. Kom med noen klare meldinger til sine medspillere i dag også, om ting som ikke fungerte. Mer seg selv i andre enn i første omgang og traff noe bedre med duellene. Røynet litt på i en hektisk avslutning av kampen.

Andy Robertson6

Andy kunne med hell ha kommet på scoringslista med et drøyt kvarter igjen av førsteomgangen. Det ble en sleiv og ballen endte utenfor Oblaks mål. Prøvde mye, men lyktes med lite. Skotten måtte unngå gult kort for å slippe suspensjon og greide det.

Jordan Henderson6

Jordan hadde nok den siste opplevelsen i hodet da kampen startet. Det var 263 dager siden kapteinen kunne løfte trofeet på Wanda Metropolitana. Dårlig start i Madrid denne gang, men anført blant annet av kapteinen så kom bortelaget seg inn i kampen etter den tidlige kalddusjen. Brukbar pasningsfot. Kjempesjanse til utlikning mot slutten. Fikk en kjenning og forlot banen elleve minutter før slutt.

Fabinho6

Fabinho hadde en heller uheldig start, da han var nest sist på Saus ledermål. VAR sjekket den og det var ingen tvil i verden om at den var innom brasilianeren. Etter hvert kom Fabinho seg inn i kampen. Går villig i krigen og tar mange av de tøffe duellene. Spesielt hadde han og Morata flere tøffe dyster. Hadde også en tøff duell med Diego Costa mot slutten.

Georginio Wijnaldum5

Gini løper og løper, er spillbar og utfyller den øvrige trioen på midten, men lyktes med lite. Innimellom lur i løpene, men ble lite ut av det. Nederlenderen bidro i perioder både defensivt og offensivt, men et blir alt for ofte for ivrig og mister ballen.

Mohamed Salah6

Mo jublet for mål og alle røde trodde at Mo hadde utliknet i første omgang, men assistentdommeren hadde flagget oppe da Firmino var i offside. Hadde en Atletico-forsvarer på ryggen gjennom nesten hele kampen. Prøvde og prøvde, men enkelte ganger ble overmakten litt stor, selv for Mo. Farlig heading mot Oblak tidlig i andre omgang. Byttet for Ox 18 minutter før slutt.

Roberto Firmino6

Roberto serverte et par magiske lekkerbiskener i første omgang, færre i andre. Ble godt pakket inn av aggressive Atletico-spillere. Var borte det meste av kampen. Ble alt for ofte alene mot overmakten. Angriperen hadde noen bra defensive involveringer.

Sadio Mané5

Sadio hadde vanskelige arbeidsforhold mot et lavtliggende hjemmelag. Pådro seg gult kort for armbruk og levde farlig da han ga en albue til en Atletico-spiller på overtid i første omgang. Den polske dommeren lot heldigvis det røde kortet være igjen i lomma. Ble igjen i garderoben i pausen. Klopp ville nok ikke risikere en utvisning.

Divock Origi4

Divock hadde litt å følge opp etter fjorårets suksess i Champions League. Erstattet Mane og skulle forsøke å utfordre Atletico Madrid sterke defensiv. Første involvering var positiv, før det var mer usikkert fra belgieren. Noen farlige ballmiss og tilfeller der førsteberøringen var alt for svak. Håpet i det lengste at Divock skulle finne fram litt belgisk magi i dag også. Etter en tid som breddeholder, så trakk han mer inn i banen. Svak kamp.

Alex Oxlade-Chamberlain

Alex fikk siste 18 for Salah. Han ble med på sluttspurten. Startet med en grov ballmiss, der han gjorde opp for seg med et fantastisk returløp. Jobbet godt mot slutten. Fikk seg en smell i ankelen, men beit tennene sammen og kom seg opp.

James Milner

James fikk både de elleve siste minuttene og kapteinsbåndet fra Henderson. Markerte seg heller lite.