– Ingen ville ha meg i England

Liverpool-legenden Robbie Fowler har stor suksess som manager i Australia.

24. apr 2020 kl 12.05 Einar Kvande

Robbie Fowler er manager for Brisbane Roar i A-League. Scouseren tok over et bunnlag og har gjort dem til et topp fire-lag i Australia. Men i England vil ingen ha ham. Før han dro til Australia søkte han på fire jobber i League One, men ble aldri intervjuet til noen av dem. 

– Jeg fikk ikke engang et svarbrev i forbindelse med noen av jobbene jeg søkte på, forteller Fowler til Daily Mail.

Derfor var ikke den gamle storscoreren tung å be når han fikk tilbud om jobb i A-League. Det var en formidabel jobb han tok fatt på. Brisbane slapp inn 77 mål forrige sesong. Denne sesongen har de bare sluppet inn 24 mål, med fire kamper igjen å spille. Det sier litt om den jobben Fowler har gjort med å forvandle troppen.

– Jeg visste jobben ville være utrolig vanskelig, så det var gambling fra min side. Mange i Australia ønsket at jeg skulle mislykkes. Det er mange her som ikke liker utenlandske managere.

– Vi fikk en tøff start, og vant bare to av våre første elleve kamper. Vi spilte god fotball, men vi trodde vi kunne gjøre dem til et enda bedre lag. Det klarte vi til slutt.

– Etter jul har vi vært det klart beste laget. Vi ønsket å bli vanskelige å slå. Og resultatene kom til slutt.

Fowler opererer med et 3-5-2-system.

– Jeg visste at jeg var istand til å utvikle dette laget. Du får ikke ett minutt for deg selv i denne jobben. Du trener og planlegger for neste dag hele tiden. Jeg fortalte spillerne hvordan vi skulle spille før vi hadde sparket en eneste ball, og jeg har ikke trengt å minne dem på dette en eneste gang under sesongen. De har gjort mer eller mindre eksakt det jeg ba dem om. Det føles strålende.

HAR LYKKES: Robbie Fowler har forvandlet et bunnlag til et topplag.

HAR LYKKES: Robbie Fowler har forvandlet et bunnlag til et topplag.

Skremt av korona-viruset

De siste to ukene har Fowler vært hjemme på Merseyside, hvor han sitter i koronakarantene etter å ha tilbrakt ett år Down Under. 

Da korona-viruset fikk fotfeste i Australia fikk alle briter beskjed om å dra hjem. Fowler pakket sakene sine om kvelden, og var ombord på flyet neste morgen. Det tok ham 54 timer å komme hjem. En problematisk reise via Los Angeles.

– Jeg var som i en døs hele veien, for jeg visste hvor alvorlig situasjonen var. Du rekker å tenke så mye at du nesten blir paranoid. Du aner ikke hva som er rundt deg på flyplasser, og du satt tett sammen med folk.

Slik beskriver Fowler reisen hjem.

– Tankene kverner, og du tenker og frykter det verste. Du lengter bare etter å komme hjem til ungene og familien. Det var trolig den verste reisen jeg har gjort i mitt liv. Jeg er vanligvis ganske avslappet når jeg reiser, men denne reisen var ingen spøk.

– Da snakker jeg ikke om selve flyturen, men alt rundt den. De 10 siste dagene før jeg kom hjem var skremmende. Du så på nyhetene, og leste om alt som skjedde. Det var utrolig skremmende. 

– Det er forferdelig at så mange mennesker har mistet livet. Mange familier og mange bedrifter er blitt ødelagt av dette viruset.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]