En dose scouse underholdning

En sang, en serie og en bok for deg som savner litt Liverpool-kultur i hverdagen.

Turene til balløya handler ofte om mer enn «bare» fotballkampen. Byen og dens innbyggere er med på å gjøre Liverpool til en minneverdig turistdestinasjon med gatemusikanter på hvert hjørne, morsomme kommentarer og distinkt dialekt.

Her er en sang, en bok og en film/tv-serie du kan titte på i dag for å få din dose scouse.

Sang: The Cheap Thrills - Party

The Cheap Thrills er et ungt og spennende band fra Liverpool som ofte er på spillelisten til George Sephton på Anfield, men de er fortsatt ganske ukjente utenfor Merseyside.

Hvis du liker ekstremt fengende poprock med en svært distinkt scouse-dialekt burde du sjekke ut the Cheap Thrills. Ofte referer sangene til steder i Liverpool, sånn som i nylig utgitte Party med linjen «flying down County/with your arms around me». County, eller County Road, er en av hovedveiene vekk fra sentrum og Goodison Park.

Party ble sluppet i forrige uke, sammen med en musikkvideo som de spilte inn i New York.

TV-serie: Bread

Situasjonskomedien Bread, som gikk på BBC fra 1986-1991, var svært populær i Storbritannia. På det meste kunne serien tiltrekke seg vanvittige 21 millioner seere.

Serien tok for seg arbeiderklassefamilien Boswell som prøvde å navigere livet i Liverpool under Thatchers England. Det var ikke bare enkelt, og barna i familien tyr til mer eller mindre ulovlige midler for å tjene penger til livets opphold.

Selv om serien ble svært godt mottatt i Storbritannia, er den ikke spesielt populær i Liverpool. Serieskaper Carla Lane er fra Liverpool, men har likevel fått mye kritikk for å spille på negative, scouse stereotypier.

Hele serien ligger på YouTube, men ta karaktertrekkene med en klype salt. De er «karikaturer» av scousere, i følge skaperen.

Bok: Mark Roberts serie om Eve Clay

Eve Clay jobber for Merseyside Police, og over foreløpig fem forskjellige bøker, jobber hun for å løse store drapssaker i Liverpool-området.

I første bok, Blood Mist fra 2015, har to familier blitt massakrert, og tegn fra åstedet peker på rituelle drap. Det er en snøstorm på Merseyside, og i jakten på den sadistiske morderen tar fortellingen oss blant annet under jorda til Liverpools mystiske Williamson Tunnels. Disse tunnelene har vi skrevet om på liverpool.no tidligere og er en av byens største mysterier.

For de som ikke er lommekjent i Liverpool, som forfatter Roberts, inkluderer boka et kart over de viktigste stedene handlingen tar plass.

For mer informasjon og muligheten til å kjøpe boka, klikk her.