Arsenal vil åpne treningsfeltet neste uke. Liverpool har hatt håp om midten av mai

Allerede i april vil London-klubben åpne treningsfeltet.

25. apr 2020 kl 21.11 Arild Skjæveland

Storbritannia er «stengt» til 11. mai, så meldingen Arsenal har kommet med til football.london er ganske oppsiktsvekkende. 

De planlegger å åpne opp sitt treningsfelt i Colney i Hertfordshire allerede neste uke.

«Spillere vil få tilgang til banene i Colney neste uke. Tilgangen vil være begrenset, nøye styrt, og sosial distanse vil bli opprettholdt til enhver tid», sier Arsenal i meldingen

Alle treningsfelt har vært stengt den siste måneden, og spillerne har som resten av befolkningen vært nødt å holde formen ved like i hjemmene sine eller på løpeturer i parker eller i nærområdet. På Twitter får avgjørelsen kritikk.

Skal ikke trene sammen

Arsenals treningsfelt består av 10 fotballbaner, og spillerne skal trene til ulike tider, og ikke sammen. Det er ikke snakk om «tyske tilstander», der det er tillatt med trening i små grupper. Spillerne må også komme til treningsfeltet én og én, og bygningen skal være stengt.

Liverpool har et håp om å åpne opp Melwood i midten av mai. Det er tre uker til.

Premier League har et håp om å starte opp igjen sesongen 8. mai, dersom de får grønt lys fra myndighetene og situasjonen tillater det. Fredag er det nytt møte mellom de 20 Premier League-klubbene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]