Regjeringen skal ha ukentlige møter med idretten. Planen er å få fortgang i prosessen for gjenoppstart

En viktig utvikling for å få i gang igjen idrettsarrangementer så snart som mulig.

25. apr 2020 kl 14.15 Arild Skjæveland

BBC rapporterer at regjeringen planlegger å starte opp med ukentlige møter med de helseansvarlige for de store idrettene, med mål om å få i gang igjen idretten så snart det er mulig. 

En kilde sier til BBC at planene legges for å få fortgang i prosessen, og for å få idretten i gang igjen i løpet av uker, dersom ting utvikler seg i riktig retning. 

Storbritannias medisinske sjef Chris Witty vil være involvert i de ukentlige møtene, og statsministeren har blitt informert om planene.

Nytt Premier League-møte på fredag

På møtene skal hver idrett få sine retningslinjer for hva som skal til for å få i gang igjen aktivitet. Testing, sosial avstand, hygiene og strenge begrensninger på hvor mange som kan være involvert vil bli debattert.

Planene kommer ut noen dager etter at kulturminister Oliver Dowden uttalte at det hadde vært produktive samtaler mellom myndighetene og idrettsforbundene. 

Med møtene håper partene at en kan unngå flere forsinkelser, og at sesongen kan komme i gang igjen så snart det gis grønt lys. Det skal også være forståelse for at en oppstart av Premier League igjen kan gi folk et løft i denne tøffe tiden - samtidig som det er bekymring for at supportere skal samles.

Premier League holder sitt neste møte førstkommende fredag. Det blir det første møtet etter at UEFA denne uken bekreftet at europacup-plassene for neste sesong kun kan bli gitt etter hva lag har oppnådd sportslig denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]