– Det er den vanskeligste avgjørelsen jeg noensinne har tatt

Oxlade-Chamberlain innrømmer at det ikke var et enkelt valg å bytte klubb.

16. apr 2020 kl 13.45 Kenneth Baraas

Nyheten om at Alex Oxlade-Chamberlain ble kjøpt fra Arsenal i 2017 kom noe overraskende på Liverpool-supportere. Engelskmannen hadde ikke full tiltro i London-klubben, men Jürgen Klopp så noe som Arsene Wenger ikke gjorde - og omskolerte den skuddvillige spilleren til sentral midtbane. 

– Jeg vil ikke si at jeg forlot Arsenal fordi jeg trodde at det ikke var mulig å vinne noe, sier Oxlade-Chamberlain til Evening Standard.

– Det var kun det at jeg forsto at jeg ikke ville få spille der jeg ønsket, og det var det. 

Bærer ikke nag

I juni 2019 løftet «Ox» sitt hittil største trofé i karrieren, da de røde overvant Tottenham i Champions League-finalen. Men den tidligere «Gunners»-spilleren følte ikke for å hovere overfor sin tidligere arbeidsgiver. 

– Det å vinne Champions League var åpenbart en drøm som gikk i oppfyllelse og en massiv bonus, men det var ikke slik at jeg følte «Ah, hva var det jeg sa.» overfor Arsenal, sier en ydmyk Oxlade-Chamberlain. 

– Det var en stor avgjørelse for meg å forlate en klubb som Arsenal. Det var alt jeg hadde opplevd på toppnivå - i hele syv år. 

– Når du har vært i en klubb i syv år… det blir en klubb der du elsker å være og det blir mer enn bare en fotballklubb, det blir en familiefølelse. 

ØNSKET ENDRING: Oxlade-Chamberlain trivdes ikke ute på sidene i Arsenal.

ØNSKET ENDRING: Oxlade-Chamberlain trivdes ikke ute på sidene i Arsenal.

Situasjonen som avgjorde

Liverpool-supporterne har fått mye glede av å ha Oxlade-Chamberlain i troppen, og midtbanespilleren har blomstret under vingene til Klopp. 26-åringen innrømmer dog at det ikke var et enkelt valg å skifte klubb. 

– Da jeg måtte ta beslutningen om å forlate klubben... det var det den vanskeligste avgjørelsen jeg noensinne har tatt - og for å være ærlig, det var en del av meg som ikke visste om det faktisk var det rette valget. 

– Jeg mener at mange av mine beste prestasjoner i Arsenal kom i midtbaneposisjonen, men jeg spilte aldri konsekvent der. 

– Da jeg vekslet med Bellerin om å spille vingback på høyre og venstre side, så tenkte jeg: «Jeg må ta denne risikoen, jeg må ta sjansen.» Jeg ville ikke se tilbake etter karrieren og tenke at jeg ikke tok muligheten, avslutter Ox. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]