Arteta har testet positivt for koronaviruset - Premier League innkaller til hastemøte

Hele Arsenal-troppen må ut i hjemmekarantene, og kamper må utsettes. Fredag blir det klart hva Premier League bestemmer seg for.

12. mar 2020 kl 23.40 Kenneth Baraas

Det betyr at alle som har hatt nærkontakt med spanjolen den siste tiden må følge retningslinjene for hjemmekarantene.

Arsenal uttaler at det inkluderer hele førstelagstroppen og trenerapparatet, samt andre ansatte på treningsanlegget til klubben. 

Vinai Venkatesham, direktør hos «The Gunners» sier følgende om situasjonen:

– Helsen til vårt personell og samfunnet ellers er vår prioritet, og det er der fokuset ligger. Tankene våre er med Mikel, som er skuffet, men ved godt mot. Vi holder løpende kontakt med alle relevante personer invovlert for å løse situasjonen på best mulig vis, og ser frem til å komme tilbake til vanlige treningsrutiner og spille så raskt som mulig, når det medisinske apparatet tillater det. 

– Vi vil arbeide med myndighetene for veien videre, samt med Premier League, FA og andre relevante klubber angående våre kommende kamper i Premier League og FA-cupen. 

Videre skriver Arsenal i pressemeldingen at det er åpenbart at noen kamper ikke vil spilles på oppsatt dato. Det er allerede bekreftet at Brighton - Arsenal, som skulle spilles i helgen, er utsatt, ifølge Brightons offisielle Twitter-konto. 

– Dette er veldig skuffende, men jeg tok testene etter å ha følt meg dårlig. Jeg vil komme tilbake på jobb så raskt det tillates, sier Mikel Arteta. 

Innkalles til hastemøte

Premier League bekreftet nylig at rundens kamper vil arrangeres som normalt, men nyhetene om Arteta kan være med å påvirke den avgjørelsen. Nå meldes det om et hastemøte på fredag, der det vil diskuteres om de kommende kampene i ligaen. 

James Pearce, journalist i The Athletic, kommer med en kort spådom: «Aldri i verden om det kan fortsettes å spille kamper nå.»

Premier League uttaler videre at det ikke vil bli gitt flere opplysninger før møtet er holdt. Vi oppdaterer så raskt utfallet av møtet blir klart.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]