– Vi trodde vi skulle dominere i årevis da vi kjøpte Torres fra Liverpool

Carra «visste» Liverpool hadde lurt Chelsea med salget av Fernando Torres.

25. apr 2020 kl 18.46 Arild Skjæveland

I januar 2011 la Chelsea 50 millioner pund på bordet og sikret seg Fernando Torres fra Liverpool. Carragher mener at de helrøde «lurte» Chelsea med den avtalen.

– Jeg kunne ikke tro det. Det jeg mener med det, er at jeg «visste» vi hadde lurt Chelsea. Jeg hadde spilt med Torres, og i de siste 12 månedene var han en skygge av seg selv. I 18 måneder i Liverpool var han verdens beste spiss, og han hadde så god statistikk mot Chelsea, at jeg tror det satt igjen i eierens hode, sier Carragher.

Terry var på sin side glad for å endelig slippe å spille mot ham.

– Jeg hatet å spille mot ham. Han scoret alltid, enten det var på Anfield eller på Stamford Bridge. Han var den ene spilleren Roman alltid spurte om. «Er han tøff å spille mot?». Han og Yossi var ganske nære, og Yossi var i Chelsea da. Han fortalte oss «Fernando er på vei» - og vi trodde ikke på det, sier Terry.

– Vi trodde at vi kom til å dominere Premier League og Europa i de neste fem-seks årene, og det var tankegangen vår etter å ha spilt mot ham, forteller Terry.

Innrømmer interesse fra Liverpool

Terry vant Premier League fem ganger, Champions League én gang, Europa League én gang, FA cupen fem ganger og ligacupen tre ganger som Chelsea-kaptein. Han spilte 712 kamper for London-klubben.

Men historien kunne vært annerledes. Før Roman Abramovich kom inn, var Liverpool ute etter midtstopperen.

– Det var Gerard Houllier. I den siste kampen i 2002/03, i den siste kampen av sesongen så spilte jeg ikke - i den store kampen da vi vant 2-1 og sikret fjerdeplass, som gjorde at Roman kom, forteller han.

– I tunnelen sa Houllier til meg, at uansett hvordan denne kampen går - dersom dere ikke kvalifiserer dere, så vil vi være interessert. Det var en kort samtale i tunnelen i Stamford Bridge, men Chelsea er min klubb, og det gikk ikke lenger enn det.

Se hele det 40 minutter lange intervjuet her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]