– Rafa snakket alltid om hvordan de gjorde det i Liverpool

John Terry forteller om hvordan det var på innsiden da Rafa Benítez tok over på Stamford Bridge.

25. apr 2020 kl 15.50 Arild Skjæveland

Da Rafael Benítez tok over som Liverpool-manager i 2004, tok José Mourinho jobben som Chelsea-sjef. Det var tydelig helt fra start at dette var to rivaler som ikke gikk spesielt godt overens.

At Liverpool og Chelsea møttes så mange ganger også i de årene, gjorde at det ble et voldsomt rivaleri mellom klubbene. Supporterne mislikte hverandre, og det gjorde også spillerne.

Rafa fikk det ikke lett da han i 2012 - to år etter at han hadde forlatt Liverpool, ble midlertidig manager i Chelsea. Han vant Europa League på Stamford Bridge, og sikret en tredjeplass i ligaen. Men han gikk ikke godt overens med supporterne og spillerne. Spesielt med kaptein John Terry var det kjølig stemning.

Den tidligere Chelsea-kapteinen forteller om forholdet til Rafa, og hvor det gikk galt, i et intervju med Jamie Carragher på Sky Sports. Tidligere uttalelser gjorde at han aldri var ønsket velkommen.

– Det var grunnen til at supporterne aldri tok ham til seg, og at de ønsket han ut fra dag én. Du kan si at han hadde suksess, og vi vant Europa League under ham, men for meg personlig så ønsker du å utvikle deg og lære. Jeg hadde sett hvordan han hadde satt opp laget mot oss tidligere, og du gir alle en sjanse - så er det opp til dem å motbevise det, men vi kom ikke overens personlig om jeg skal være ærlig, sier Terry.

Snakket alltid om Liverpool

Han forteller videre at referansene til Liverpool ble et problem i garderoben.

– I alle møter vi hadde så var det «vi pleide å gjøre dette og dette i Liverpool», sier Terry, og får respons fra Carragher som koser seg med at laget han var del av blir nevnt.

– Sånn pleide det å være. Bare flytt deg en meter her og der. Jeg måtte ha noen samtaler med ham, og si «trener, du må glemme Liverpool. Du kan ikke fortsette å si «vi», du er i Chelsea nå og det blir ikke godt mottatt blant guttene. Vi gikk ikke overens, og han satte meg ut av laget. Jeg spilte ikke mye under ham, men av taktiske grunner hadde jeg sett frem til å jobbe med ham.

Terry har flere ganger tidligere uttalt seg om atmosfæren på Anfield. Han har spilt i en del høylytte kvelder på Anfield.

– Det var som at Liverpool hadde noe på oss, og det frustrerte oss. Det var fiendtlig, og atmosfæren på Anfield var alltid utenomjordisk. Det var det samme på Stamford Bridge også.

Se hele det 40 minutter lange intervjuet her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]