The Sunday Times:Lagene må være tilbake i full trening 1. juni

31. juli blir sett på som aller siste frist for å fullføre sesongen.

26. apr 2020 kl 10.01 Arild Skjæveland

Premier League sin plan for å få gang igjen sesongen har fått navnet «Project Restart». Idretten skal fra nå av ha ukentlige møter med regjeringen for å legge en plan for hvordan profesjonell sport skal komme i gang igjen - og det er håp om at det skal få fortgang i prosessen.

Den anerkjente journalisten Jonathan Northcroft i The Sunday Times skriver i dagens avis at spillere og managere mener at klokken tikker, og at dette må skje raskt dersom 2019/20-sesongen skal fullføres. 

Klubbene mener at de trenger fire uker trening før de er klare for å spille kamper på høyeste nivå igjen. I tillegg kommer faktoren med at det skal spilles mange kamper over en kort tidsperiode for å fullføre sesongen.

Mål om 27. juli

Northcroft skriver at Premier League jobber med en plan som gjør at sesongen er ferdigspilt mandag 27. juli. Senest fredag 31. juli.

Grunnen til det er at UEFA har planer om å fullføre sine turneringer i august, og 22. august er satt som startdato for 2020/21-sesongen.

Dersom spillerne er tilbake i full trening 1. juni, vil lagene være klare til å spille kamper i slutten av måneden. De 20 lagene kan spille ferdig sine ni eller ti gjenstående kamper til slutten av juli ved å spille tre ganger i uken. Det vil være mer komplisert for EFL-klubbene, som har play-off i tillegg.

SNART TILBAKE?: Liverpool håper å være tilbake på Melwood i midten av mai.

SNART TILBAKE?: Liverpool håper å være tilbake på Melwood i midten av mai.

Premier League-klubbene jobber fortsatt med en plan om å være tilbake i trening 9. mai, men uken etter skal være mer sannsynlig.

En klubb skal ha informert spillerne om at de må trene på ulike tidspunkt i grupper på tre når de er tilbake. Slikt skal ha gjort at spillere og manager er pessimistiske, og tviler på at det vil være mulig å få gjort all jobben som skal til for å kunne spille igjen.

Klubbene midt på tabellen vil fullføre

Det har blitt rapportert om klubber som ønsker at sesongen bare skal avsluttes og strykes, men det har ikke vært et alternativ på Premier League-møtene.

Liverpool er naturlig nok av klubbene som har størst ønske om at sesongen skal fullføres. Også en rekke klubber midt på tabellen skal være ivrig for å få ferdigspilt. Lag som ikke er i fare for å rykke opp, kan tjene store penger på å forbedre tabellposisjonen sin. Hver plassering i Premier League er verdt 1,9 millioner pund. Dersom Southampton klatrer fra 14. plass til 10. plass på tabellen - en avstand på fem poeng - vil det være verdt nesten åtte millioner pund i prispenger.

Premier League vil være klar til å iverksette «Project Restart» så snart de får grønt lys fra regjeringen. I planen vil de la inntil 400 personer være på jobb på en Premier League-kamp - inkludert støtteapparat, TV-selskaper og ballgutter - dersom de tester negativt på Korona-viruset.

Fredag er det nytt møte mellom Premier League-klubbene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]