Spillernes skoavtalerTrent får 21 millioner kroner i året for å bruke det amerikanske merket nesten ingen andre bruker

Vi har tatt en kikk på Liverpool-spillernes utstyrsleverandører.

Neste sesong skal Liverpool spille i Nike-drakter, og får den amerikanske giganten som sin utstyrsleverandør. Det er et merke Liverpool-spillerne kjenner godt til. 

Hele 15 spillere i førstelagstroppen har skoavtaler med Nike. Det er over halve troppen. I skrivende stund er det sju spillere som sponses av Adidas, to av Puma, én av New Balance, og én av Under Armour.

Sadio Mané og Jürgen Klopp har begge private avtaler med New Balance - men etter at New Balance tapte kampen om å få fortsette som Liverpools utstyrsleverandør, har det vært snakk om at de kommer til å legge ned hele sin fotballsatsing. 

I fjor høst rapporterte Daily Star at Klopp kom til å følge klubbens avtaler, og også få en egen avtale med Nike. Tabloidavisen tror Mané kan følge etter.

Dette er spillerne som bruker Nike: Alisson Becker, Caoimhin Kelleher, Andy Lonergan, Nathaniel Clyne, Joe Gomez, Virgil van Dijk, Andy Robertson, James Milner, Naby Keita, Jordan Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain, Xherdan Shaqiri, Curtis Jones, Harvey Elliott og Divock Origi.

PROFILERT: Virgil van Dijk brukes i Nike sine reklamekampanjer.

PROFILERT: Virgil van Dijk brukes i Nike sine reklamekampanjer.

Alexander-Arnold tjener godt

Flere har kanskje lagt merke til at Trent Alexander-Arnolds fotballsko er annerledes fra omtrent alle andre sine i Premier League. Det amerikanske merket Under Armour har produsert en sko som heter Magnetico Control Pro, som brukes av 21-åringen med det gode høyrebeinet.

Ifølge SportsPro Media signerte scouseren en ny avtale med det amerikanske merket i august i fjor, i en avtale som var verdt £6,4 millioner over fire år. Det gir ham 21 millioner kroner i året. Kun Harry Kane på det engelske landslaget skal ha en mer innbringende avtale. 

Jonathan Tah i Bayer Leverkusen, Granit Xhaka i Arsenal og Memphis Depay i Lyon er de tre andre profilerte spillerne som sponses av Under Armour.

SJELDEN: Det er ikke mange profilerte spillere som bruker sko fra Under Armour.

SJELDEN: Det er ikke mange profilerte spillere som bruker sko fra Under Armour.

Profiler hos Adidas

Dejan Lovren og Adam Lallana har begge private avtaler med det tyske merket Puma. Det er mange røde som har en avtale med et annet tysk merke - nemlig Adidas.

Adrian, Joel Matip, Fabinho, Gini Wijnaldum, Takumi Minamino, Mohamed Salah og Roberto Firmino er alle sponset av Adidas. 

Salah er, sammen med Lionel Messi og Paul Pogba, de mest profilerte spillerne Adidas bruker i sine reklamekampanjer. Det har ikke blitt rapportert hvor mye avtalen hans skal være verdt.

Dette er modellene spillerne bruker

Nettstedet Footballbootsdb.com har gått mer i detalj, og sett på hvilke modeller av fotballskoene de ulike spillerne bruker. Dette er oversikten.

Målvakter:

Alisson Becker - Nike Tiempo
Adrián - Adidas Ace
Caoimhin Kelleher - Nike Tiempo
Andy Lonergan - Nike Phanton VNM

Forsvarere:
Trent Alexander Arnold - Under Armour Magnetico Control Pro
Nathaniel Clyne - Nike Mercurial
Joe Gomez - Nike Tiempo
Dejan Lovren - Puma Future
Virgil van Dijk - Nike Tiempo
Joel Matip - Adidas Copa
Andy Robertson - Nike Phanton VNM

Midtbane:
Gini Wijnaldum - Adidas X
Naby Keita - Nike Phanton VNM
Jordan Henderson - Nike Tiempo
Adam Lallana - Puma Future
Xherdan Shaqiri - Nike Mercurial
James Milner - Nike Phanton VNM
Fabinho - Adidas Predator
Alex Oxlade-Chamberlain - Nike Phanton VNM

Angrep
Takumi Minamino - Adidas Nemeziz
Mohamed Salah - Adidas X
Sadio Mané - New Balance Furon
Roberto Firmino - Adidas Nemeziz
Divock Origi - Nike Mercurial

MODELLENE: Dette er modellene Liverpool-spillerne bruker.

MODELLENE: Dette er modellene Liverpool-spillerne bruker.