Akademidirektørens råd til unge fotballspillere:– La fantasien løpe løpsk

Alex Inglethorpe mener det ligger en mulighet for unge spillere til å «gjenoppdage seg selv» mens de trener hjemme.

28. apr 2020 kl 14.53 Arve Vassbotten

Akademiets direktør Alex Inglethorpe tror ikke det eneste som står i hodet på unge fotballspillere er å komme tilbake til akademiet akkurat nå. 

– Jeg tror dette handler om mer enn det. For mange av de veldig unge, er dette en skremmende tid. De er bekymret for foreldre, besteforeldre og søsken, sier Inglethorpe til Liverpoolfc.com

Alle ungdomslagene har egne opplegg og programmer de følger hjemmefra mens akademiet på Kirkby er stengt, men budskapet fra Inglethorpe er også at unge fotballspillere både på akademiet og ellers må benytte tiden til å leke seg. 

– Gjør som tidligere generasjoner

– Det jeg kan håpe er at denne tiden kan være en distraksjon også. At de får lekt i hagen eller kan finne noen små områder å spille fotball på. At de gjør det barn fra tidligere generasjoner måtte gjøre. Det handler om å bruke fantasien.

– Jeg tror det er veldig viktig akkurat nå å gå tilbake til noe som er mindre strukturert. At man gjenoppdager seg selv sammen med en fotball. Kanskje har du en vegg du kan skyte i og få ballen tilbake fra. Som jeg sier, la fantasien løpe løpsk litt. Jeg håper virkelig det er mye av det rundt omkring, sier han. 

– På U18 og U23 har vi et veldig strukturert arbeid virituelt, og de har fått programmer å følge. For lagene under det, fra U9 til U16, er programmene veldig like, men ikke like strukturert. Det er regelmessig kontakt mellom trenere, foreldre og spillere.

– Vi har sendt dem videoer og ideer om hva de kan øve på. Så jeg synes det har gitt oss mulighet til å oppdage nye måter å ha kontakt med spillerne på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]