Harvey Elliott hyller Liverpools «viktigste signering»

Det unge talentet fremhever viktigheten av bindeleddet mellom akademiet og førstelaget.

27. apr 2020 kl 22.42 Kenneth Baraas

Anfield-klubben gjennomførte en signering i oktober 2019. Dog var det ikke en spiller som kom inn portene, men en portugisisk trener ved navn Vitor Matos. Treneren kom fra en jobb som assistent for reservelaget til Porto. 

Matos har rollen «elite development coach» og bidrar for å hjelpe talentene til å ta steget fra akademiet til førstelaget. Ett av de rødes lovende talenter er Harvey Elliott, og 17-åringen har fått prøve seg sammen med de største stjernene denne sesongen.

– Vitor er veldig viktig. Vi har samtaler hver dag. Han har hatt en stor innvirkning på spillerne til tross den korte perioden han har vært her, forteller den tidligere Fulham-spilleren, ifølge Liverpool Echo.

– Han er en veldig hyggelig fyr, både på og utenfor banen, og han sjekker alltid hvordan det går med oss. 

– Han lærer oss mange ting. Det har vært veldig viktig for oss å få inn en som ham, og vi er alle veldig takknemlige for at han er her. 

VIKTIG BRIKKE: Klopp har tidligere påpekt viktigheten av jobben som Matos gjør.

VIKTIG BRIKKE: Klopp har tidligere påpekt viktigheten av jobben som Matos gjør.

Lovord fra trenerapparatet

Jürgen Klopps høyre hånd, Pep Lijnders, har tidligere denne sesongen uttalt seg i svært positiv forstand om treneren.

– For meg er han vår viktigste signering denne sesongen. Han er en talentfull trener, en veldig intelligent trener. Vi har allerede sett virkningen han har hatt på spillerne, sa Lijnders sent i oktober, kun noen uker etter at Matos hadde ankommet klubben. 

Liverpool-manageren passet også på å hylle Matos etter ungguttenes imponerende 1-0-seier mot Everton i den tredje runden av FA-cupen - med noe hjelp fra rutinerte spillere. 

– Ikke at vi trengte det, men Everton-kampen var et bevis på at det var en smart avgjørelse å hente Vitor Matos, lød lovordene fra Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]