Kulturministeren om samtalene med Premier League

Oliver Dowden uttaler seg om når fotballen kan være tilbake.

27. apr 2020 kl 20.33 Kenneth Baraas

Tidligere i dag skrev vi om en artikkel fra The Times, der det kom frem at myndighetene har blitt langt mer positive til å starte opp igjen sesongen. 

Premier Leagues plan går ut på å gjenoppta sesongen fra og med 8. juni. Det legges da opp til at man spiller bak lukkede dører på forhåndsgodkjente nøytrale baner.

Arsenal, West Ham og Brighton åpnet mandag sine treningsanlegg, slik at spillerne kan trene individuelt i langt mer optimale rammer enn hva som har vært tilfellet under perioden med hjemmetrening.Tottenham skal også åpne for individuell trening, melder Rob Harris, journalist i nyhetsbyrået The Associated Press. 

STRENGE TILTAK: Kulturminister Oliver Dowden er åpen for Premier League-fotball, så lenge det samsvarer med regjeringen retningslinjer.

STRENGE TILTAK: Kulturminister Oliver Dowden er åpen for Premier League-fotball, så lenge det samsvarer med regjeringen retningslinjer.

Positiv kulturminister

The Telegraph videreformidler i kveld kulturministerens uttalelse om kontakten med Premier League. 

– Jeg har personlig vært i samtaler med Premier League angående å få i gang fotballen så snart som mulig, dette for å støtte hele fotballsamfunnet. Men selvfølgelig må det være i samsvar med veiledningen for folkehelsen, sier Oliver Dowden. 

Kulturministerens utsagn understreker nok en gang at hovedmålet til både Premier League og myndighetene er å fullføre sesongen innenfor rimelig tid, så sant det lar seg gjøre innenfor trygge rammer. 

Fredag avholdes det nytt møte mellom Premier League-klubbene. Der vil det også diskuteres rundt spillerkontrakter som ender 30. juni, samt overgangsvinduet, ifølge The Times. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]