DRAMATISK AVSKJED:  Det ble mye drama i august da Bobby Duncan ønsket å forlate klubben.

Akademidirektøren snakker for første gang om Duncan-saken

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

Like før overgangsvinduet stengte i august, ble det mye støy rundt Bobby Duncan. 18-åringen krevde å få bytte klubb, mens Liverpool ikke ville akseptere lånetilbudet fra Fiorentina.

Spillerens agent, Saif Rubie, offentliggjorde da en uttalelse der han mente Liverpool «mentalt bøllet og ødela livet» til Duncan i et langt brev som ble publisert på sosiale medier. 

– Han vil aldri spille for Liverpool igjen, slo agenten fast.

Agenten fikk for så vidt rett.

Til slutt fikk Steven Gerrards søskenbarn dra fra Liverpool for 1,8 millioner pund, som var det Liverpool krevde. Så langt har ikke Duncan spilt på førstelaget i sin nye klubb.

– Må akseptere tilbakeslagene

I et intervju i The Athletic snakker akademiets direktør, Alex Inglethorpe, om saken for første gang.

– Det jeg kan si om Bobby er at vi ønsker ham lykke til, sier han diplomatisk.

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

– Å slå til i elitefotball er veldig vanskelig, uansett hvor du er. Du trenger psykisk utholdenhet. Du trenger å legge inn det harde arbeidet over en lang periode, og akseptere tilbakeslagene som vil komme.

DIREKTØREN:  Alex Inglethorpe leder Liverpools akademi.

Sammenligner med Salah

Inglethorpe mener det ikke finnes spillere på Liverpools førstelag som ikke har opplevd problemer gjennom karrieren.

– Som de fleste ting i livet, skaper det en motstandsdyktighet som vil hjelpe deg seinere. Jeg er sikkert på at tiden Mo Salah hadde i Chelsea ga ham et lag av motstandsdyktighet. Når du utvikler den ferdigheten, og du tar den med deg videre i livet, er det veldig nyttig. Det er elleve skinnende eksempler på det som spiller på Anfield hver uke.

– På ett tidspunkt hadde de alle en periode i karrieren hvor de måtte takle et problem eller bevise noe for de som tvilte på dem. De jobbet hardt, og de ga seg ikke, sier Inglethorp.

– Jeg kan bare svare for meg selv, men du bruker veldig mye tid på å prøve å komme til Liverpool, så jeg ville ikke hatt så hastverk med å dra raskt. Jeg tror det gjelder for mange spillere også, legger han til.

Utvikler seg mye mellom 17 og 23

Akademidirektøren har selv jobbet med mange unge spillere i både Tottenham og Liverpool. Harry Kane, Danny Rose, Andros Townsend, Trent Alexander-Arnold, Harry Wilson og Jake Livermore er noen av spillerne han har arbeidet med.

– Du må ha troa. Jeg tror også det avhenger mye av rådene man får av folk rundt seg og ungguttene selv, hvor tålmodige de ønsker å være. Det er ikke bare en måte å gjøre det på.

– Perioden fra de er 17 til 23 år er der man utvikler seg mentalt, hva slags spiller og hva slags person du er defineres i de årene. Det er de tøffeste årene, sier han.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
11.11.2019 kl 22:58

Gomez og Sterling måtte skilles på England-trening

Dagen etter storkampen på Anfield var temperaturen fortsatt høy mellom Joe Gomez og Raheem Sterling på treningsfeltet til England.

+
11.11.2019 kl 19:17

Frykter tilbakefall på Salahs skade

Liverpool venter i spenning på å få vite omfanget av ankelskaden til Mohamed Salah mens han er på landslagsopphold.

+
11.11.2019 kl 16:47

– For en kamp!

Georginio Wijnaldum analyserer seieren over Manchester City.

+
11.11.2019 kl 10:50

– Dette var min begravelse

Liverpool spiller så godt at det er smertefullt for Gary Neville.

+