Får ikke starte opp igjen i Frankrike før september

Tirsdag gjorde Frankrikes statsminister det klart at de ikke vil tillate spill, selv for tomme tribuner, før etter sommeren.

28. apr 2020 kl 16.21 Kenneth Baraas

I helga ble det klart at den nederlandske sesongen ble avsluttet og 2019/2020-sesongen blir annulert, og nå avsluttes også Ligue 1.  

– De store sportsbegivenhetene kan ikke fortsette før i september. Fotballsesongen 2019/20 er avsluttet, lyder ordene fra statsminister Edouard Philipe.

Paris Saint Germain topper i Ligue 1 med 68 poeng, og har 12 poengs forsprang til Marseille. PSG har også en kamp mindre spilt enn lag 2 på tabellen når ti serierunder gjenstår for de fleste lagene. 

Det er forventet at en avgjørelse rundt hvordan sesongen avgjøres vil bli klart i løpet av mai, da spesielt angående ligagull, Champions League- og Europa League-plasser, samt nedrykk. 

Uforventet

Avgjørelsen fra Frankrike kommer overraskende på, etter at alle de store ligaene ellers ser ut til å legge konkrete planer for fortsettelsen. 

Italienske Serie A var den av de europeiske toppligaene som først måtte settes på hold på grunn av Korona-viruset. De italienske lagene har spilt 25 og 26 serierunder, mot 28 og 29 i England. Bundesliga og La Liga har nå konkrete planer om oppstart igjen, og for Premier League er planen tidlig i juni. Det håper også italienerne nå at skal være mulig.

De har fått 25. mai som tidsfrist av UEFA for å komme opp med en detaljert plan for hvordan sesongen kan starte opp igjen. Innen den datoen må UEFA vite om Premier League vil starte opp igjen, når de planlegger å gjøre det og hva slags format de vil bruke.

Premier League har en foreløpig plan for dette «Project Restart». Flere klubber ha motsatt seg ideen om å spille de 92 gjenværende kampene på et begrenset antall nøytrale baner.

Fristen fra UEFA vil nå intensivere presset på Premier League om å komme til enighet. Ifølge The Times er det holdningen til mange instanser at det er sikrest og mest realistisk å spille kampene på noen få nøytrale baner, og at den store utfordringen nå blir å overtale klubbene om å si fra seg hjemmefordelen.

Slik er Premier Leagues tidsplan

Fredag 1. mai: Premier League-møte med styreformennene for å diskutere spillerkontrakter som ender 30. juni,og overgangsvinduet.

Torsdag 7. mai: Myndighetene mykner sannsynligvis opp på nedstengningen av samfunnet.

Fredag 15. mai: Det siste Premier League-møtet for å fullføre planene for å komme i gang igjen.

Mandag 18. mai til 7. søndag 7. juni: Premier League-klubbene tilbake i trening for en preseason før kampene begynner på igjen.

Mandag 8. juni til mandag 27. juli: Kamper bak lukkede dører med mål om å fullføre de 92 gjenværende kampene på en periode på åtte uker. Også sju FA-cupkamper kan bli lagt inn i denne perioden.

Mandag 3. august til fredag 21. august: Etter en ukes pause, returnerer spillerne for en ny preseason, som varer mellom en og fire uker før 2020-2021-sesongen starter.

Søndag 9. august til lørdag 29. august: Champions League og Europa League fullføres i en treukersperiode.

Lørdag 22. august: Den nye Premier League-sesongen starter opp, og europacup går som planlagt.

Lørdag 29. august: Champions League-finale i Istanbul.

Lørdag 12. september: Den aller siste muligheten for å starte 2020-2021-sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]