Daily Mail:«Overgangsvinduet flyttes til etter sommeren»

Liverpool må trolig utsette eventuelle spillerkjøp.

28. apr 2020 kl 00.16 Kenneth Baraas

Som vi skrev om på mandag, spås det at koronasituasjonen vil påvirke overgangsmarkedet i stor grad.

«Selv hvis fotballen kan komme i gang igjen i juni eller juli, blir det store endringer både på kort og lang sikt. Innvirkningen på overgangsmarket vil bli av jordskjelvaktige proposjoner», lyder dommen fra Neil Jones i Goal. 

Nettstedet skal ha vært i kontakt med flere kilder som sitter tett på prosessene, og Jones skriver videre at beskjeden er å forberede seg på mange lån og gratisoverganger, og at man ikke skal forvente seg de store signeringene som man har blitt vant til fordi pengebruken vil falle dramatisk i alle ligaer.

Flyttes til etter sommeren

Det gjenstår å se hvor aktive Liverpool vil være i det neste overgangsvinduet, men det kan i alle fall se ut til at planene må legges til etter sommeren. Kanskje ikke så overraskende med tanke på den foreløpige tanken virker å være at sesongen skal gjenopptas i første halvdel av juni. 

Daily Mail rapporterer mandag kveld at sommeren overgangsvindu, som i utgangspunktet skulle vare fra midten av juni til 1. september, flyttes til senere. Avisen melder at vinduet trolig vil åpnes tidligst i slutten av august, og at klubbene legger planene om eventuelle spilleroverganger til september.

FIFA har instruert om at de nasjonale ligaene kan arrangere overgangsvinduene når det måtte passe best i hvert enkelt land. Dog er det fremdeles uklart om når vinduet i så fall vil stenge for Premier League-klubbene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]