Premier League må betale dyrt for hyppig testing

Det vil koste for å kunne gjennomføre sesongen på en forsvarlig måte.

28. apr 2020 kl 20.48 Kenneth Baraas

Tirsdag ble det klart at de to øverste ligaene i Frankrike avsluttes, og det skal dermed ikke spilles fotball før tidligst i september. 

– De store sportsbegivenhetene kan ikke fortsette før i september. Fotballsesongen 2019/20 er avsluttet, lød ordene fra statsminister Edouard Philipe.

Dermed ble Ligue 1 den første av de store europeiske ligaene som kastet inn håndkleet for denne sesongen - i helga annullerte Nederland sin liga. Det er forventet at det franske fotballforbundet vil diskutere i løpet av mai hvordan det vil gjøres med ligatittel, Europa- og nedrykksplasser.

Premier Leagues hovedmål er fremdeles å fortsette sesongen, og oppstartsdatoen som siktes inn på er i løpet av første halvdel av juni.

To tester i uka

På lørdag hadde de medisinske ansvarlige i de 20 Premier League-klubbene et møte. Der ble det bestemt at spillere og støtteapparat skal bli testet to ganger i uken ved en eventuell gjenopptakelse av ligaen, inkludert opptreningsperioden i forkant. Dette vil tas opp og diskuteres videre på fredagens Premier League-møte, rapporterer Daily Mail

Dette vil dog bli en stor kostnad, da en test koster i området 150 pund, ifølge samme avis. Hvis samtlige klubber skal teste omtrent 50 personer to ganger i uken, vil den samlede prisen bli 300 000 pund per uke. Med pre-season og kamper kan sesongen strekke seg over en periode på opp mot 13 uker, som vil gi en totalpris på fire millioner pund.

Premier League skal visstnok være de som skal ta seg av regningen for testingen.

Det er en nødvendig kostnad om fotballen skal gjenopptas, da testing er hovedprioriteten for at sesongen skal kunne fullføres. Det er likevel en bred enighet om at dette først vil være aktuelt når tilgangen på tester øker.

Spørsmålet er om tilgjengeligheten vil øke nok til at det kan forsvares at tester skal brukes for å spille fotballkamper, det er noe som Premier League og myndighetene vil vurdere i de kommende ukene.

Hittil har lag som Arsenal, West Ham, Brighton og Tottenham åpnet sine treningsanlegg for individuell trening. Pre-season forventes å starte i midten av mai.

Slik er Premier Leagues tidsplan

Fredag 1. mai: Premier League-møte med styreformennene for å diskutere spillerkontrakter som ender 30. juni,og overgangsvinduet.

Torsdag 7. mai: Myndighetene mykner sannsynligvis opp på nedstengningen av samfunnet.

Fredag 15. mai: Det siste Premier League-møtet for å fullføre planene for å komme i gang igjen.

Mandag 18. mai til 7. søndag 7. juni: Premier League-klubbene tilbake i trening for en preseason før kampene begynner på igjen.

Mandag 8. juni til mandag 27. juli: Kamper bak lukkede dører med mål om å fullføre de 92 gjenværende kampene på en periode på åtte uker. Også sju FA-cupkamper kan bli lagt inn i denne perioden.

Mandag 3. august til fredag 21. august: Etter en ukes pause, returnerer spillerne for en ny preseason, som varer mellom en og fire uker før 2020-2021-sesongen starter.

Søndag 9. august til lørdag 29. august: Champions League og Europa League fullføres i en treukersperiode.

Lørdag 22. august: Den nye Premier League-sesongen starter opp, og europacup går som planlagt.

Lørdag 29. august: Champions League-finale i Istanbul.

Lørdag 12. september: Den aller siste muligheten for å starte 2020-2021-sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]